GRYPA
Gorące mleko z czosnkiem
Składniki:
szklanka mleka
ząbek czosnku
łyżeczka miodu
łyżeczka masła
Przygotowanie:Ząbek czosnku obrać następnie posiekać drobno (lub wycisnąć korzystając ze specjalnego przeciskacza). Następnie połączyć wszystkie składniki w kubku i włożyć na 2 min do kuchenki mikrofalowej.
szklanka mleka
ząbek czosnku
łyżeczka miodu
łyżeczka masła
Przygotowanie:Ząbek czosnku obrać następnie posiekać drobno (lub wycisnąć korzystając ze specjalnego przeciskacza). Następnie połączyć wszystkie składniki w kubku i włożyć na 2 min do kuchenki mikrofalowej.
Wypić gorące i najlepiej stosować, gdy czujemu, że ,,coś'' nas łapie :)
Gorąca herbata z imbirem
Korzeń imbiru stosowany w celach medycznych jest już od tysięcy lat. Właściwościami imbiru jest między innymi pobudzanie układu odpornościowego oraz niszczenie wirusów (jest bardzo korzystny przy przeziębieniach i bólach gardła).
Składniki: torebka herbaty (owocowa lub zwykła) imbir
Przygotowanie:Zaparzyć herbatę w kubku, następnie obrać imbir ze skóry i zetrzeć na tarce lub posiekać nożem
Składniki: torebka herbaty (owocowa lub zwykła) imbir
Przygotowanie:Zaparzyć herbatę w kubku, następnie obrać imbir ze skóry i zetrzeć na tarce lub posiekać nożem