Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Stomatologia

Kategoria: Lekarze i placówki medyczne » Specjaliści
Autor Wypowiedź

freddy
Wysłany: 08:34 (23.11)
na NFZ- wiadomo- w większości popularnych schorzeń i tak odpłatna. Ale czy w przypadku leczenia na NFZ są określone przynajmniej przybliżone ceny usług? Czy lekarz może "zdzierać" ile chce??

gosia
Wysłany: 19:45 (24.11)
Tylko te zabiegi które określa NFZ są refundowane. Wszystko ponad to jest odpłatne - czyli nie jest to leczenie na NFZ. W takim przypadku nie ma określonych stawek cenowych.

sara21
Wysłany: 19:25 (25.11)
Warto dzwonić do kilku poradni, zapytać o cennik, bo sama wiem, że rozpiętość cenowa jest ogromna.

piotrek_b
Wysłany: 09:57 (30.11)
dobrze jest wiedzieć co Fundusz gwarantuje pacjentom, czesto zdarza się, ze lekarze chca oplaty za usługę, która jest refundowana.

http://www.tel-med.pl/pl/article/4/leczenie-w-ramach-nfz/60/stomatolog-w-ramach-nfz---bezplatne-leczenie-zebow

Wiolka
Wysłany: 15:59 (02.12)
piotrek masz rację, lekarze często oszukują pacjentów żądając opłaty za świadczenia gwarantowane. np moja sąsiadka, bardzo miła, już niemłoda Pani płaciła i to grube pieniądze za kanałowe leczenie dwójki.

mamuska
Wysłany: 20:01 (15.12)
Szkoda, ze nie jest to w żaden sposób regulowane, chociaż ustalenie "widełek" tych cen.

30latek
Wysłany: 07:29 (18.12)
Myślę że trudno by było ustalić takie widełki ponieważ jest za pewne wiele metod i materiałów do leczenia zębów a dana placówka wybiera te które jest w stanie zakupić. Więc są i stomatolodzy tańsi i drożsi.

magik
Wysłany: 16:06 (23.12)
niestety często zdarza się tak, ze ceny w gabinecie są proporcjonalne do jakości usług i staranności wykonania.

krysia78
Wysłany: 10:07 (26.12)
Istnieje groźba że będę miała usuniętą szóstkę. Z racji tego że uśmiechając się będzie widać że tego zęba nie ma to czy jest możliwość założenia jakiejś protezy w tym miejscu w ramach NFZ?

sara21
Wysłany: 10:00 (28.12)
z tego co wiem to, refundacja jest chyba dopiero od 5 ubytków.

renaata
Wysłany: 18:21 (08.01)
Podobno szykują się jakieś modyfikacje w zasadach leczenia stomatologicznego na NFZ, więc trochę może się pozmieniać...

30latek
Wysłany: 13:17 (12.01)
Ozonoterapia - podobno całkiem dobra metoda leczenia próchnicy. Znalazłem artykuł na ten temat ale nie jestem pewien czy rzeczywiście działa to tak jak opisują...

jovka
Wysłany: 16:12 (12.01)
Ja tez słyszałam o ozonie - podobno przyspiesza gojenie się ran i działa w ogóle odkażająco.

Prince_82
Wysłany: 16:57 (15.01)
Tak, ozon to jest niezła metoda. Jest silnie utleniający, więc zabija bakterie które wywołują próchnice. Sam zabieg jest bezbolesny.

Nastka
Wysłany: 17:47 (15.01)
Brrr... wizyty u stomatologa to koszmar. Wystarczy sam dźwięk wiertła i dostaję gęsiej skórki. Czy ktoś z was stosował bezbolesne metody leczenia, jak np. leczenie żelem?

bartosz
Wysłany: 13:44 (16.01)
Nie bardzo jakoś jestem przekonany do leczenia żelem. Słyszałam że ta metoda nie do końca jest skuteczna i po jakimś czasie próchnica wracała. Nie wiem czy to zależy od umiejętności stomatologa czy od rodzaju żelu.

darek88
Wysłany: 16:30 (18.01)
Też coś na ten temat słyszałem, ale rozwiązanie jest takie że są naprawdę dobre kliniki dentystyczne które nie naraziłyby się na utratę pacjentów stosowaniem nieskutecznych metod. Pytanie tylko co z osobami mającymi nadwrażliwe zęby? żel nie zaszkodzi..?

Nastka
Wysłany: 14:17 (21.01)
OK, to jeśli żel nie jest aż taki super, może próbowaliście jakichś innych metod? laser np.?.. :)

Wiolka
Wysłany: 19:04 (21.01)
tak wracając do tematu NFZ, czy wiecie o jakis zmianach w nowym roku w refundowaniu uslug? Słyszałam coś o leczeniu kanalowym odpłatnie przy leczeniu wszystkich zębów, czy to prawda?

renaata
Wysłany: 17:08 (22.01)
Nie, to jest trochę bardziej skomplikowane ;) . Teraz leczenie kanałowe zębów z wypełnieniem 2 kanałów i więcej przysługuje tylko do ukończenia 18 lat i kobietom w ciąży.

poprzednia strona [1]  2  3 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone