Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Opis rezonansu kolan

Kategoria: Lekarze i placówki medyczne » Specjaliści
Autor Wypowiedź

zajaczek08
Wysłany: 22:32 (29.12)
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc w interpretacji opisu, jestem juz zapisana do lekarza, ale proszę o pomoc:)
Dodam, ze jestem juz po 3 artroskopiach, dwie na prawe kolano jedna na lewe
LEWE:
Powiewrzchnia stawowa rzepkowa kłykcia przyśrodkowego mniejsza- rozwojowy typu Ii wg Wiberga
Łagodne zmiany przeciążeniowe i włókniste więzadła pobocznego piszczelowego w okolicy przyczepu udowego.
PRAWE:
zmiany pooperacyjne i bliznowate w obrebie troczka bocznego rzepko.Łagodne zmiany bliznowate i włókniste w ciele tłyuszczowym Hoffy. Powierznia stawowa kłykcia przyśrodkowego mniejsza- rozwojowy typu II wg Wiberga.

aleksi
Wysłany: 20:27 (10.01)
Myślę, że z każdym wynikiem rezonansu należy zgłosić się do lekarza prowadzącego. Zna historię choroby i tylko on jest odpowiednią osoba do stawiania diagnozy.

zolza
Wysłany: 11:24 (19.01)
najlepiej jakbyś się udała do lekarza specjalisty, który zlecił badanie.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone