Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

opłaty u stomatologa

Kategoria: Lekarze i placówki medyczne » Specjaliści
Autor Wypowiedź

jovka
Wysłany: 10:20 (31.01)
Pytanie jest takie: czy w gabinetach, które przyjmują i prywatnie, i na NFZ, są jakieś przepisy regulujące ceny? Czy to jest totalna "wolna amerykanka" ;)

sara21
Wysłany: 15:42 (03.02)
co NFZ refunduje to refunduje, a reszta to wolny rynek

mamuska
Wysłany: 12:16 (22.02)
a różnice są duże, raz byłam za plombkę 50 zł a u innego stomatologa 120.

cicik
Wysłany: 15:46 (22.02)
każdy gabinet stomatologiczny ma swój cennik i nie nikt nie potrafi wytłumaczyć dlaczego ceny są tak różne i tak kosmiczne:-((

bas_ka
Wysłany: 08:57 (10.03)
na kosmosie się nie znam, ale to tak jak każda inna usługa, w różnych miejscach różne ceny- w zależności od sprzętu, doświadczenia lekarza, lokalizacji gabinetu.

Wiolka
Wysłany: 20:48 (15.04)
ostatnio za 4 plombki białe zostawiłam w gabinecie 450 zł, masakra.

maniek
Wysłany: 16:42 (18.04)
mój tata musi zrobić sobie górą szczęka i lekarz mu powiedział, że najlepiej gdyby to była szczęka (nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale jakaś wkręcana) bo niby najlepsza, ale z każdy ząbek policzył sobie 3.000,00zł - normalnie MASAKRA!!!

sara21
Wysłany: 14:45 (07.05)
może chodziło mu o to, że każdy ząb robi się osobno i umieszcza w dziąsłach? Mojej mamie zaproponowała szufladkę za 1000 zł (prywatnie), maniek w porównaniu z Twoim tatą to pikuś, ale i tak troszke żal kasy. Mama postanowiła nie podarować kasy nfztowi i poczeka kilka miesięcy na darmową.

matea
Wysłany: 16:02 (23.12)
I prawidłowo. Te ceny to przesada. Im większy wlew w siebie ma lekarz tym więcej bierze za usługę.

kamila
Wysłany: 20:37 (16.01)
Spotkałam się z sytuacją kiedy pani stomatolog powiedziała, że za białą światłoutwardzalną plombę dziecku na jedynki i dwójki będzie trzeba zapłacić. Są one oczywiście refundowane, o czym nieświadomi pacjenci w większości nie wiedzą. Na szczęście podwójne pieniądze nie zagościły na koncie pani stomatolog, za to czerwony rumień wystąpił na jej twarzy, gdy rodzic dowiedział się o możliwościach leczenia swojego dziecka.

lolin
Wysłany: 17:25 (14.04)
Ja teraz byłam u stomatologa i usłyszałam pytanie "Jakie wypełnienie, światłoutwardzalne?" Aż zgłupiałam, dobrze, że nie odp tak, tylko zapytałam ile to kosztuje (100 zł jedno wypełnienie, a miałam robione 2 zęby). Ostatecznie poprosiłam o to w ramach funduszu.

kamila
Wysłany: 08:08 (15.04)
A na które zęby miałaś zakładane wypełnienie?

kamila
Wysłany: 13:42 (21.04)
Pytam, bo oprócz przednich zębów na pozostałe przysługuje pacjentowi materiał amalgamatowy do wypełnień, czyli srebrny. A od 1 do 3 zęba chemoutwardzalny, biały, ale nie tak dobrej jakości jak światłoutwardzalny.

marlena905
Wysłany: 14:03 (13.05)
Przed wizytą u stomatologa lepiej zapoznać się z tzw. koszykiem świadczeń gwarantowanych. W przypadku stomatologii jest on sprecyzowany.

maniek
Wysłany: 09:09 (15.05)
zgadzam się z marlena905, lepiej żebyśmy wiedzieli z czym mamy do czynienia:)

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone