Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

medycyna podróży

Kategoria: Lekarze i placówki medyczne » Specjaliści
Autor Wypowiedź

renaata
Wysłany: 16:46 (10.07)
Gdzie najlepiej skonsultować się przed wyjazdem za granicę? chodzi o wszystko - szczepienia, ewentualne problemy ze zdrowiem, zalecenia dotyczące lokalnych zagrożeń itp...

jovka
Wysłany: 22:00 (10.07)
Na pewno jeśli chodzi o same szczepienia można pytać w Sanepidzie...

agusia
Wysłany: 09:32 (13.07)
sama szukam takich informacji, próbuję znaleźć poradnię chorób tropikalnych, ale mam z tym problem,

magik
Wysłany: 09:56 (16.07)
a lekarz rodzinny na takie pytania nie odpowie?

Wiolka
Wysłany: 13:34 (30.07)
na pewno doradzi no i konsultacja lekarska jest też niezbędna przed wykonaniem szczepień.

renaata
Wysłany: 22:56 (02.08)
właśnie wydaje mi się, że poradnie chorób tropikalnych są już dla osób które zachorowały, mi natomiast chodzi o profilaktykę.

diabetyczka
Wysłany: 09:33 (04.08)
myślę, że zdecydowanie sanepid. Jak orientowałam się przed wyjazdem do Tunezji ogólnie wyjeżdżając na egzotyczną wycieczkę warto zaszczepić się przede wszystkim przeciwko WZW A+B,

renaata
Wysłany: 21:01 (04.08)
Dziękuję. :) Generalnie nie chodziło o mnie tylko o starszą osobę w rodzinie, która na emeryturze zaczyna spełniać swoje życiowe marzenia o podróżach. Pytania dotyczą głównie tego, jak np. na serce wpływają zmiany wysokości npm, czy i gdzie klimat mógłby zaszkodzić itp. (a ciocia nieźle szaleje -w krótkim czasie od Syberii po Morze Czarne ;) )

magik
Wysłany: 13:16 (05.08)
pogratulować energii takiej osobie:)

renaata
Wysłany: 22:35 (08.08)
Sama zazdroszczę kondycji ;)

friko
Wysłany: 14:44 (17.08)
też mam ciocię, która w pewnym etapie życia zaczęła żyć po to, by spełniać swoje marzenia- świetne podejście! ;)

sara21
Wysłany: 11:47 (23.08)
i sposób na przedłużenie mlodości

renaata
Wysłany: 20:47 (15.09)
Właśnie, mam jeszcze jedno pytanie dotyczące tematu podróży (i tym razem innego członka rodziny). Czy częste loty samolotem mają negatywny wpływ na serce?

piotrek_b
Wysłany: 10:28 (16.09)
mi każdy jeden lto szkodzi na psychikę i powoduje silne wzburzenie emocjonalne wywołane stresem;-)

agusia
Wysłany: 16:21 (06.10)
wracając do pierwszego pytania renaty: przed wyjazdem byłam w sanepidzie, i w prywatnym (jednak) gabinecie lekarza chorób zakaźnych, w obydwu miejscach uzyskałam konkretne i zadowalające mnie informacje, wraz z pełną ofertą szczepień:)

jovka
Wysłany: 12:09 (03.11)
w sprawie takiej profilaktyki przed wyjazdem można zajrzeć np tu: www.tel-med.pl/pl/entity/3/przychodnie/846/centrum-medyczne-pro-familia--kozieglowy

magik
Wysłany: 20:18 (03.11)
ciekawa propozycja

renaata
Wysłany: 12:37 (08.11)
Super, dzięki ogromne. Właśnie o coś takiego chodziło. :)

tomasz76
Wysłany: 09:37 (22.11)
Czy w przypadku, jeśli po powrocie z podróży zagranicznej pojawiły się u mnie niepokojące objawy powinienem od razu zgłosić się do takiej poradni? Nie jest to nic bardzo gwałtownego (pojawiły się dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego i nieco schudłem), ale trochę się martwię. Może to tylko zmiana klimatu...

sara21
Wysłany: 18:16 (24.11)
może to jest zmiana jedzenia, ale jeśli Cię to niepokoi to nie bagatelizuj tego!

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone