Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Kręgarz

Kategoria: Lekarze i placówki medyczne » Specjaliści
Autor Wypowiedź

diabetyczka
Wysłany: 08:28 (16.11)
Słyszałam dużo skrajnych opinii na temat tego typu terapii. Czy ktoś korzystał z uslug kręgarza? Czy jest to bolesne i jakie są rezultaty?

tomasz76
Wysłany: 23:08 (16.11)
Bolesne - zupełnie nie. Chociaż kręgosłup wydaje takie dźwięki, że można się trochę przestraszyć. :) Nie wiem czy to dotyczy każdego przypadku.

Madzia_P
Wysłany: 09:48 (17.11)
Moja mama miała swojego czasu poważne problemy z kręgosłupem. Specjalista bardzo jej pomógł chociaż początkowo mówiła ze te wizyty nie były najprzyjemniejsze. Ale i tak warto ponieważ do dziś nie ma problemów z kręgosłupem, przynajmniej tak dokuczliwych jak kiedyś.

piotrek_b
Wysłany: 19:09 (19.11)
czytałam, ze te dziwne dxwięki to po prostu przemieszczające sie pecherzyki powietrza.

Wiolka
Wysłany: 10:45 (20.11)
dokładniej piotrek to uwolnienie pęcherzyków powietrza z płynu stawowego. Wielu specjalistów tej metody leczenia podaje ten zabieg jako bezbolesny

sara21
Wysłany: 19:23 (25.11)
fajnie, że ten temat się pojawił, sama chciałam skorzystać, ale się bałam, może jednak warto spróbowac

30latek
Wysłany: 11:55 (05.12)
Moja znajoma była u kręgarza z dwa-trzy razy na konkretny masaż a potem dostała jakiś olejek do domowego, zwykłego masażu pleców. O dziwo bóle ustąpiły, ale czy to konkretnie zasługa kręgarza trudno stwierdzić. Masaży w domowym zaciszu miała więcej więc bardziej pomógł jej mąż niż specjalista.

sara21
Wysłany: 09:47 (07.12)
tylko, że kręgarz chyba, lepiej, dokładniej i z większym wyczuciem zrobi masaż niż mąż?

30latek
Wysłany: 18:15 (07.12)
Pewnie tak, w końcu zna się na technikach masażu. Ale mnie chodzi o to że wątpię w zdolności leczenia kręgarzy skoro wykonał on 2-3 masaże które nie dały żadnego efektu a potem mąż przez kolejny miesiąc zajmował się nią i dzięki niemu dopiero bóle ustały.

Prince_82
Wysłany: 12:35 (09.12)
Właściwie to by było bardzo dziwne, gdyby dolegliwości ustąpiły po 3 zabiegach. Ja miałem masaże i rehabilitant mówił, że dopiero seria min. 10 może przynieść trwalszy skutek.

bas_ka
Wysłany: 15:30 (12.12)
sara21- najlepiej wysłać męża na kurs masażu:-)

hankaaa
Wysłany: 16:18 (30.12)
Potrzebny jest na prawdę dobry specjalista. Znajomy mnie wystraszył że dość często się zdarza że zły ucisk, nawet słaby może prowadzi c do spędzenia życia na wózku.

magik
Wysłany: 11:47 (31.12)
do takiego "specjalisty" najlepiej udac sie z polecenia

renaata
Wysłany: 08:36 (18.03)
Też korzystałam z usług fizjoterapeuty od kręgosłupa. Najpierw byłam przerażona, bo miałam wrażenie, że wszystko mi strzela i chrupie w stawach. Zwłaszcza upiorne było to w odcinku szyjnym ;) . Ale efekt super. Już po trzecim zabiegu dolegliwości zaczęły ustępować.

grzegorz79
Wysłany: 18:31 (10.05)
Czy ktoś może polecić w Poznaniu takiego kręgarza?

mamuska
Wysłany: 20:05 (26.03)
jak myślicie czy jest jakaś górna granica wieku, do której mozna iść do kręglarza? Mam na myśli Panią pod 60-tke, ale w dobrej kondycji ruchowej.

magik
Wysłany: 19:55 (30.03)
na to nie ma reguły. Można iść do takiego gabinetu, lekarz na pewno zrobi wywiad, jeśli nie terapia manualna to może zaproponuje jakąś inna formę terapii.

bozena
Wysłany: 17:15 (08.05)
Ja miałam znajomego, który był fizjoterapeutom i jak dla mnie rewelacja. Nie mogłam po masażu wychodzić z domu żeby mnie nie przewiało czy coś. Bo to niby źle wpływa ( nie wiem nie znam się) Ale przeraziło mnie to chrupanie i szczelanie tych kosteczek w kręgosłupie, za to później w końcu mnie kręgosłup nie bolał. Więc polecam tego typu masaże.

matea
Wysłany: 11:11 (02.01)
Ja skorzystałam z fizjoterapeuty, który nastawiał kręgi. Cierpły mi ręce, bolały mnie nogi, nie mogłam przez ból spać. Okazało się, że nerwy uciskały mi na kręgi. Po nastawieniu kręgosłupa było mi o niebo lepiej, ból ustał, problemy zniknęły-świetna sprawa.

abcfg
Wysłany: 11:30 (02.01)
Świetna sprawa?? Mówisz o leczeniu czy Panu kręgarzu?? :D

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone