Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Antykoncepcyjny pierścień NuvaRing

Kategoria: Zdrowie » Seks i Antykoncepcja
Autor Wypowiedź

paulla
Wysłany: 10:32 (10.05)
Czy, któraś z was słyszała o tej metodzie antykoncepcji?? Albo czy stosowała? Jakie są skutki uboczne i czy jets to lepsze niż pigułki?

bozena
Wysłany: 10:34 (10.05)
Ja stosowałam, niby wygodniejsza metoda niż pigułki bo nie musisz o tym pamiętać przez 21 dni. Tylko wkładasz i po 21 dniach wyciągasz :) ale ja miałam bardzo wzdęty brzuch po tym i wróciłam do pigułek :)

inka83
Wysłany: 19:15 (10.05)
Działanie ma takie samo jak tabletki antykoncepcyjne, czyli nie dochodzi do owulacji. Jakiś czas temu omawiałam ten temat ze swoim ginekologiem i skuteczność wynosi 97-98 % ochrony przed ciążą. Cena ok 45 zł w zależności od apteki. Na razie nie zdecydowałam się na tę metodę bo kumpela która ją stosowała miała duuuży spadek libido ;/

agula
Wysłany: 10:10 (12.05)
Ja placiłam 50zł, ale tak jak pisze inka83 cena zależy od apteki. Używałam tego przez 2 miesiące i zrezygnowałam nie czułam się z tym komfortowo.

cicik
Wysłany: 10:18 (14.05)
tak jak inne środki antykoncepcyjne nie daje 100% pewności, ryzyko jest zawsze.

inka83
Wysłany: 12:12 (15.05)
100% pewność uniknięcia ciąży daje tylko abstynencja seksualna :)

maniek
Wysłany: 17:09 (16.05)
tylko ciekawe kto by wytrzymał w takiej abstynencji i jak długo?!

inka83
Wysłany: 08:49 (17.05)
Pewnie znalazły by się takie osoby :) ale ja uznaje zasadę, że po to zostały wymyślone środki antykoncepcyjne, żeby z nich korzystać :)

maniek
Wysłany: 14:56 (17.05)
dokładnie wszystko jest dla ludzi:-) tylko trzeba znać umiar i tak jak ze wszystkim, za dużo nie przesadzać!

agusia
Wysłany: 20:41 (30.05)
hehe obejrzyjcie film 40 dni i 40 nocy:) To tak a propos abstynencji seksualnej:)

akli178
Wysłany: 20:52 (29.12)
Film widziałam- świetny ! polecam dla abstynentów :D

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone