Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

prezerwatywy - jakie leki mogą zmniejszyć skuteczność

Kategoria: Zdrowie » Seks i Antykoncepcja
Autor Wypowiedź

Nastka
Wysłany: 23:35 (09.01)
mam takie pytanie - czy seks z prezerwatywą może być bardziej ryzykowny, jeśli stosuje się leki w globulkach? jakie składniki mogą potencjalnie ją uszkodzić?

jovka
Wysłany: 18:55 (14.01)
Myślę, że ulotka powinna zawierać takie informacje. Tak ogólnie, to chyba baza tłuszczowa może też spowodować uszkodzenia prezerwatywy i zmniejszyć jej skuteczność.

renaata
Wysłany: 10:41 (24.01)
Myślę, że podstawa to czytać ulotkę. Niektóre leki, także te dostępne bez recepty, mogą zmniejszyć skuteczność nawet doustnej antykoncepcji.

magik
Wysłany: 11:27 (16.03)
czy leki nie wiem, ale napewno nie zaleca się za długo nosić prezerwatywy w portfelu czy kieszeni.

fredka
Wysłany: 12:47 (31.03)
wszystkiego rodzaju leki, antybiotyki osłabiają działanie antykoncepcyjne.

matea
Wysłany: 21:05 (21.12)
Zwłaszcza leki na dolegliwości związane z pęcherzem, ale generalnie każdy antybiotyk osłabia antykoncepcje, jeśli chodzi o prezerwatywy to najlepiej czytać ulotki :).

akli178
Wysłany: 07:57 (26.01)
Ale jeżeli chodzi o antykoncepcje to myślę że najlepsza będzie ta skonsultowana z lekarzem..

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone