Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

tabletki "72 po"

Kategoria: Zdrowie » Seks i Antykoncepcja
Autor Wypowiedź

bas_ka
Wysłany: 13:32 (18.04)
Slyszałam, ze mają koszmarne skutki uboczne typu wymioty, krwawienia z dróg rodnych, omdlenia. Czy to prawda? ma ktoś z was doświadczenie w tym zakresie?

Wiolka
Wysłany: 20:42 (29.04)
nigdy nie stosowalam takiej tabletki, ale moja koleżanka miała po tym zawroty glowy, bolesność piersi, huśtawki nastrojów, z tydzień to trwało. Masakra, nie polecam

renaata
Wysłany: 16:29 (30.04)
To nie są normalne objawy uboczne. W przypadku takiej reakcji na ten środek jak nudności, zawroty i bóle głowy, ból brzucha należy udać się do lekarza. Zwłaszcza, jeśli trwa to tak długo.

jovka
Wysłany: 20:45 (30.04)
Fakt, takich rzeczy lepiej nie bagatelizować. Miałam koleżankę, która po zwykłej zmianie tabletek antykoncepcyjnych miała przez miesiąc (!) krwawienie jak podczas okresu. Nie zjawiła się u lekarza, tylko czekała, aż to samo przejdzie i skończyło się to na rozregulowaniu hormonów i depresji. To nie jest tak, że po środkach antykoncepcyjnych paskudne samopoczucie to coś normalnego.

Wiolka
Wysłany: 14:59 (22.05)
dlatego tak ważny jest odpowiedzi dobór metody antykoncepcji

renaata
Wysłany: 23:07 (10.06)
i dla tego uważam, że lepiej trafić na takiego ginekologa, który zleci dokładne badania, a nie przepisuje od razu tabletki "z automatu"...

piotrek_b
Wysłany: 19:16 (11.06)
tak szczerze powiem wam dziewczyny, że moja druga połówka zażyła kiedyś tabletkę 72 po i też skutki były fatalne. Teraz staramy się, by już nie bylo takiej konieczności.

Nastka
Wysłany: 20:46 (11.06)
Ciekawe... a w necie można znaleźć głównie informacje, że są raczej nieszkodliwe...

jovka
Wysłany: 00:06 (17.06)
tak, papier i internet cierpliwy - wszystko zniesie, cokolwiek ludzie nie napiszą ;)

sara21
Wysłany: 19:43 (17.06)
teoria jedno a praktyka co innego. To, że przynoszą oczekiwany skutek- antykoncepcję, nie znaczy, że nie szkodzą.

jovka
Wysłany: 01:20 (19.06)
Mimo wszystko mysle, że to indywidualna sprawa. Jak w przypadku większości środków hormonalnych.

mamuska
Wysłany: 15:46 (19.06)
ja nigdy nie zastosowalam takiej metody, ale skoro ma ma tak gwałtowne zastosowanie to nie może być bez szkody dla organizmu.

aneczka
Wysłany: 12:15 (19.07)
Oczywiście jest trochę szkodliwa. Niemniej czasami są wypadki, że trzeba zastosować. Dlatego warto znać cykl kobiety i brać tylko w uzasadnionych przypadkach. ja jestem za taką tabletką niemniej trzeba pamiętać, że to nie są cukierki :)

Nastka
Wysłany: 00:34 (08.12)
poza tym przeciez kazda antykoncepcje hormonalna-zwykle tabletki tez-musi zapisac ginekolog. a on na pewno moze oszacowac, czy istnieja szanse na zaplodnienie w danym dniu cyklu.

jovka
Wysłany: 22:34 (12.12)
jasne. tak czy inaczej do antykoncepcji trzeba podchodzic z glowa. dobry ginekolog pomaga zwykle dobrac odpowiedni jej rodzaj. a takie tabletki jak ta w temacie, to tylko w sytuacji awaryjnej maja sens...

renaata
Wysłany: 19:39 (08.01)
Czy ktoś z was mógłby mi przybliżyć, czym różnią się takie tabletki "72 godziny po" od tych "24 po"?

marlena905
Wysłany: 20:51 (09.01)
Polecam artykuł

http://www.tel-med.pl/pl/article/1/artykuly-medyczne/486/tabletka-72h-po-antykoncepcja-awaryjna-pigulka-po-stosunku---wszystko-o-antykoncepcji-po

iwi
Wysłany: 16:18 (05.02)
A czy receptę na tę tabletkę może wystawić tylko ginekolog? Co w sytuacjach nagłych, gdy ginekolog nie jest dostępny?

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone