Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

kremy plemnikobójcze

Kategoria: Zdrowie » Seks i Antykoncepcja
Autor Wypowiedź

piotrek_b
Wysłany: 12:56 (09.04)
czy ktoś stosował tego typu antykoncepcji? co o tym sadzicie i jak oceniacie komfort współżycia przy użyciu takich środków?

jovka
Wysłany: 10:26 (01.05)
Mają niezbyt wysoką skuteczność, więc najlepiej stosować je tylko jako dodatkowe zabezpieczenie np. razem z prezerwatywą.

renaata
Wysłany: 07:27 (13.05)
Taka niska skuteczność wynika tez pośrednio z faktu, iż tego typu środki są względnie bardziej skomplikowane w użyciu niż np. tabletki antykoncepcyjne. Trzeba dokładnie przeczytać ulotkę, żeby wiedzieć po jakim czasie od aplikacji środek przestaje działać i jak długo działa.

diabetyczka
Wysłany: 18:04 (13.05)
masz rację renaata, ale pigułki ingerują w gospodarkę hormonalną, a prezerwatywa... hmm nie wszyscy ją lubią.

freddy
Wysłany: 19:37 (16.05)
ja też jakoś nie bardzo mam zaufanie do takiej metody, ale zgadzam się też z diabetyczką.

renaata
Wysłany: 07:56 (27.05)
Co do tej prezerwatywy, to ok - nie jest idealna. Z drugiej strony to jest jak na razie jedyny środek antykoncepcyjny, który ogranicza ryzyko złapania chorób przenoszonych płciowo, więc swoje plusy też ma.

mamuska
Wysłany: 20:06 (27.05)
no powiedzmy sobie szczerze, że idealnej metody nie ma, każda ma swoje dobre i słabe strony, kwestia indywidualnego wyboru, jakie niedogodności z tym związane jesteśmy w stanie zaakceptować.

jovka
Wysłany: 17:09 (30.05)
Tabletki antykoncepcyjne wydają mi się najbardziej godne zaufania. Po pierwsze - raczej nie ma problemu z prawidłowym stosowaniem. Pilnujesz regularności zażywania i tyle. Po drugie - jeśli powodują jakieś nieoczekiwane problemy - możesz je odstawić.

renaata
Wysłany: 23:02 (05.06)
Nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałam, że im bardziej skomplikowana procedura stosowania tym mniejsza skuteczność. Tzn. w statystykach kryje się w znacznym stopniu potencjalny "błąd użytkownika", obok obiektywnej skuteczności samego preparatu.

maniek
Wysłany: 13:20 (13.09)
tak szczerze to nic nie daje 100% pewności

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone