Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Seks po porodzie

Kategoria: Zdrowie » Seks i Antykoncepcja
Autor Wypowiedź

Wiolka
Wysłany: 10:38 (27.11)
Niedługo zostanę mamą, obawiam się pierwszego zbliżenia z mężem po porodzie. Kiedy najlepiej się na to zdecydować?? Czytałam, że pierwszy stosunek po porodzie jest bolesny. Czy to prawda??

krysia78
Wysłany: 10:03 (28.11)
Będzie bolesny jeżeli za szybko do niego dojdzie. Nie powinnaś się jednak śpieszyć. Dla mnie poród był pewnego rodzaju szokiem i zajęło mi trochę czasu żeby znów poczuć się atrakcyjną. Ale wsparcie męża dużo mi dało, był bardzo wyrozumiały.

agusia
Wysłany: 20:29 (02.12)
to na pewno jest sprawa indywidualna. Tak jak pisze krysia nie powinno to nastąpić zbyt szybko. Słyszałam, ze ze względów medycznych nie jest wskazane nawet do 6 tygodnia po porodzie.

fredka
Wysłany: 10:50 (27.04)
gdzieś czytałam, że do 6-8 tygodni należy zachować wstrzemięźliwość, dla bezpieczeństwa regeneracji narządów

lolin
Wysłany: 10:31 (19.12)
Ja też tak myślę, że tyle trzeba poczekać. Chociaż to na pewno jest sprawa indywidualna. Trzeba rowniez liczyc na zrozumienie Faceta. Niech przez ten czas rodzice skupia sie bardziej na Dziecku i radza sobie w inny sposob ;)

kamila
Wysłany: 20:49 (23.01)
Wszędzie przyjęte jest, że po 6 tygodniach... ale najlepiej skonsultować się z lekarzem. Dowiedz czy nie ma przeciwwskazań do podjęcia współżycia.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone