Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

skutki uboczne antykoncepcji hormonalnej

Kategoria: Zdrowie » Seks i Antykoncepcja
Autor Wypowiedź

sara21
Wysłany: 16:02 (12.10)
Hej! Od niedawna stosuję pigułki antykoncepcyjne. Zauważyłam (nie tylko ja) u siebie częste zmiany nastroju. Czy może to być skutek brania pigułek? Czy zauważyłyście u siebie inne dokuczliwe skutki?

agusia
Wysłany: 12:12 (17.10)
ja odkąd zaczęłam brac tabletki przytyłam, ale to chyba dość powszechny problem.

gosia
Wysłany: 17:14 (17.10)
Najfajniejsze jest to że powiększają się piersi. Ale oprócz tego miałam inne problemy. potrafiłam rozpłakać się bez powodu, chodziłam smutna nic mnie nie bawiło. Niektórzy doradzali żebym zrezygnowała z tabletek ale ja się uparłam. Po czasie wszystko minęło ale za to zauważyłam zmniejszone libido... Czy zamiana tabletek może je poprawić!

krysia78
Wysłany: 20:57 (19.10)
Wiele kobiet narzeka na libido podczas brania tabletek hormonalnych. Czytałam że żeby to poprawić szukały różnych pigułek aż znalazły takie po których się czuły lepiej. Zapytaj ginekologa czy nie poleci Ci jakiś inny środek antykoncepcyjny, może plastry - nie słyszałam o zmniejszonym libido podczas ich stosowania.

sara21
Wysłany: 16:40 (22.10)
z tego co wiem to może wystąpic taka sytuacja, jeżeli tabletki maja dużą dawkę hormonów. Rozmawiałam o tym z lekarzem przy okazji wyboru tabletek.

hankaaa
Wysłany: 18:19 (26.10)
Ostatnio chcę zmienić tabletki i zastanawiam się czy jednoskładnikowe są mimo wszystko łagodniejsze dla organizmu niż dwuskładnikowe. Nie orientuje się w tym temacie a chciałabym przygotować się gdyby lekarz zaproponował mi nowe pigułki.

renaata
Wysłany: 18:26 (15.03)
Dwufazowe pigułki to chyba rzadkość, większość moich koleżanek stosuje jednofazowe. Chociaż słyszałam, że na rynku są nawet trzyfazowe.

diabetyczka
Wysłany: 20:16 (16.03)
wiem, że różnią się składem hormonów w poszczególnych fazach, ale też nie bardzo wiem jaki to ma cel

renaata
Wysłany: 08:42 (18.03)
To ma naśladować naturalny cykl hormonalny kobiety. Jednak zwykle lekarze zapisują te jednofazowe, podobno trójfazowe są lepsze dla kobiet, które już rodziły.

jovka
Wysłany: 10:29 (01.05)
Zastanawiam się o co chodzi z tym przybieraniem na wadze: jedni mówią, że to zatrzymanie wody w organizmie, które samo ustępuje po jakimś miesiącu, czy dwóch. Inni uważają, że to po prostu tkanka tłuszczowa i ze wcale nie jest tak prosto potem zrzucić te zbędne kilogramy. Jak to jest na prawdę?

mamuska
Wysłany: 18:47 (04.05)
ciekawe pytanie. Może to jest po prostu wymówka dla leniwych?

renaata
Wysłany: 13:58 (05.05)
Raczej nie sądzę. Wiem, ze zaburzenia hormonalne mogą poważnie wpłynąć na wagę.

Nastka
Wysłany: 23:59 (05.05)
No to mnie nastraszyłaś teraz...

jovka
Wysłany: 15:13 (06.05)
OK. Ale przecież środki antykoncepcyjne to coś innego niż zaburzenia hormonalne. Czy wpływ takich środków na układ hormonalny jest aż tak silny?

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone