Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

plastry antykoncepcyjne typu Evra

Kategoria: Zdrowie » Seks i Antykoncepcja
Autor Wypowiedź

Anna79
Wysłany: 18:45 (06.05)
od kiedy zaczęto je reklamowac pomyślałam, super sprawa, nie musisz się martwić o to by kazdego dnia polknąc tabletkę, a do tego nie mają (takich jak tabletka) skutków ubocznych. Natomista po zastosowaniu stwierdziłąm, ze to jest świństwo! Po kilkidniowym stosowaniu ich brudziły się, wyglądały jakby przeszły trzęsienie ziemi, niekiedy się odklejały a wtedy ja dostawałąm miesiączkę, zdarzało się tak, ze klej nie trzymała a ja mialam 2 razy w miesiącu okres!
Jakie są wasze opinie na temat plastrów?

Milka
Wysłany: 18:59 (06.05)
zgadzam się, ja mialam dokladnie to samo. Przeklinałam dziadostwo. Przeszłąm na tabletki .

mama_antosi2007
Wysłany: 19:11 (06.05)
ja też używałąm evra, na początku było ok,mimio odlepiających się rogów, które przy czarnej bluzce (plaster mialam na ramieniu) strasznie się brudziły. Potem Pani w aptece poleciłą mi też evrę tylko, ze tańszą bo z jakiegoś importu ( w białym opakowaniu) - te to już była tragedia! odlepiały się strasznie!

mama_antosi2007
Wysłany: 20:56 (07.05)
ale szczerze mówiąc znam kobiety, które je noszą i są jak najbardzije zadowolone. Nie wiem czy to kwestia skóry? moze te przesuszone dzialają na plastry lepiej i te sie nie odlepiają? a te bardzij tłuste powodują, ze plaster odpada?
A moze to kwestia oczyszczania skóry, lekarze mówią, ze przed naklejeniem plastra należy ją przemyć spirytusem. ja nigdy tego nie robilam bo zaraz po tym skóra robi mi sie czerwona i strasznie szczypie a na ulotce od plastra jest napisane, ze nie nalezy go naklejac na podrażnioną skórę;)

Milka
Wysłany: 20:00 (11.05)
moja mama je stosuje i bardzo je sobie chwali. Nie ma reguły ...

Anna79
Wysłany: 22:09 (12.05)
hm, jak widzę nie ma reguły. Sama nie wiem od czego to zależy. Jestem osobą dbającą o higienę, a one tak się brudzą i odlepiają.... mam tłustą skóre, ale czy to się objawia też ja ramieniu??

Anna79
Wysłany: 22:05 (14.05)
mam jeszcze jedno pytanie, czy z plastrów można od razu przejsc na tabletki? po tej 8 dniowej przerwie, nie przerywając cyklu??

Pati_81
Wysłany: 21:45 (20.05)
A po tej 8 dniowej przerwie to nie jest już czasem nowy cykl? chyba tak :) a wtedy zmiana środka antykoncepcyjnego nie powinna stanowić problemu

studentka
Wysłany: 09:17 (01.06)
Korzystałam. Wygodne bo nie trzeba pamiętać o braniu regularnie tabletek, ale jeżeli chodzi o estetykę to strasznie to wygląda. Brud zbiera się dookoła. Szczerze mówiąc bardzie wolę tabletki.

ciekawska
Wysłany: 19:30 (10.10)
Jakoś sie nie mogę przekonać do plastrów... Tabletki są dla mnie bardziej wiarygodne. Połykam i mam wrażenie że jest ok. A taki plaster... i do tego same z nim problemy.

renaata
Wysłany: 13:25 (09.03)
Ciekawe, słyszałam o tym, ze ten plaster jest niewygodny itp. Z drugiej strony mówi się, że leki (nie tylko środki antykoncepcyjne) podawane w ten sposób mniej obciążają wątrobę (bo nie muszą być w niej "magazynowane"), przez co wywołują mniej efektów ubocznych.

kasia_85
Wysłany: 13:54 (12.03)
Faktycznie, jeśli uważnie przejrzy się ulotkę do tabletek antykoncepcyjnych, to można się przestraszyć. Z drugiej strony wiele leków ma podobne ostrzeżenia, co nie oznacza, że u każdej osoby która je stosuje wystąpią problemy.

Wiolka
Wysłany: 16:26 (12.03)
kwestia priorytetów, albo wygoda, albo mniejsza szkodliwość dla organizmu.

renaata
Wysłany: 12:37 (09.06)
Tak, pytanie co jeśli plaster trzyma się tak kiepsko, że np. sam odpadnie...

Wiolka
Wysłany: 20:52 (02.07)
moja koleżanka zaczęła ostatnio stosować plastry i bardzo sobie chwali komfort ich stosowania.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone