Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Tabletki hormonalne a planowanie ciąży

Kategoria: Zdrowie » Seks i Antykoncepcja
Autor Wypowiedź

Ulka
Wysłany: 12:50 (30.04)
Dziewczyny
powiedzcie kiedy najlepiej odstawic antykoncepcje hormonalną jeśli
planuje ciąże? tzn jaki powinien byc odstęp czasu między ostatnią
tabletką a rozpoczęciem starań o dzidziusia? Słyszałam rózne opowieści
o ciązy mnogiej spowodowanej antykoncepcja...

Anna79
Wysłany: 18:48 (06.05)
pierwsze dwa mieisące po odstawieniu tabletek to czas, kiedy może bez problemu zajsc w ciążę, natomiast lepiej go odczekac i starac się po 6 mies od odstawienia.
Wydaje mi się, ze ciąże mnogie powstają na skutek zapłodnienia in vitro( nie zawsze, ale czesto), pierwsze słyszę, ze ciąże mnogie są efektem stosowania pigułki.

mama_antosi2007
Wysłany: 20:59 (07.05)
znajoma , ktora zajsć w ciążę nie mogla (poprzez jakiś hormon, ktory powodowal te komplikacje) dostala zalecenie na tabletki hormonalne, aby po odstawieniu zajsc w ciążę - zaszla bez problemu. Czyli jednak po odstawieniu chyba też można ... ale to raczej w skrajnych przypadkach.
pozdrawiam

prima
Wysłany: 08:42 (02.06)
pewnie zależy od tego w czym problem.. jeśli są cykle bezowulacyjne to chyba po odstawieniu tabletek łatwiej zajść w ciąże, bynajmniej ja tak słyszałam :D

studentka
Wysłany: 07:22 (08.07)
dziewczyny, z tego co się dowiadywałam to, po tabletkach antykoncepcyjnych nawet do 6 miesięcy może być problem z zajściem w ciąże, ponieważ tabletki zatrzymują cały cykl. Im dłużej któraś bierze piguły tym większy problem może być z zajściem w ciąże.

kruszonka
Wysłany: 08:35 (22.09)
polecam artykuł ze strony tel-medu na temat jak przygotowac sie do planowania rodziny:
http://www.tel-med.pl/pl/article/9/ciaza/32/zanim-zostaniesz-mama

ciekawska
Wysłany: 17:38 (08.10)
Ostatnio ginekolog poinformowała mnie że czasem specjalnie przepisuje sie przyszłym mamą tabletki antykoncepcyjne, aby najpierw 'uciszyć' działanie jajników ponieważ potem po odstawieniu są one bardziej pobudzone. Dlatego myślę, że można wykorzystać ten czas po tabletkach by postarać sie o dziecko :)

gosia
Wysłany: 17:16 (17.10)
No tak, ale zdarza się że po odstawieniu tabletek trzeba długo czekać żeby wszystko się z powrotem unormowało. Mnie zajęło to ok 4 cykli...

cicik
Wysłany: 11:19 (17.07)
chyba nie ma konkretnej reguły. moja kumpela po odstawieniu tabletek, zaszła w ciąże w przeciągu 2 miesięcy i na dodatek była to ciąża mnoga. Dziś ma cudowne dwie dziewczynki.

bozena
Wysłany: 13:53 (12.08)
Ile ludzi tyle opinii :/ jedni mówią, że po tabletkach nie można zajść w ciążę inni z kolei mówią, że tabletki pomagają i po odstawieniu kobieta jest bardziej płodna hmmm.... To wszystko chyba zależy od organizmu i jest to sprawa indywidualna dla każdego

maniek
Wysłany: 17:14 (12.08)
każdy organizm reaguje inaczej:-)

paprotka
Wysłany: 10:23 (16.08)
Organizm kobiety jest bardzo zawiły i ciężko go zrozumieć :)

fredka
Wysłany: 09:56 (18.11)
oj tak kobiecy organizm jest bardzo skomplikowany:)

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone