Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Tabletki wspomagające opalanie

Kategoria: Leki » Leki A-Z
Autor Wypowiedź

paprotka
Wysłany: 14:58 (01.07)
Co myślicie o stosowaniu tabletek wspomagających opalanie? Myślicie, że jest jakiś sens żeby zacząć je teraz przyjmować? Wiecie coś na ten temat?

inka83
Wysłany: 11:59 (04.07)
Kupiłam sobie ostatnio Capivit Sun system i na razie nie widzę jakiś super efektów, bo w sumie nie miałam okazji się opalać. Jak się coś zmieni to dam znać :)

franky
Wysłany: 15:25 (04.07)
Proszę, nawet firmy farmaceutyczne wymyśliły tabletki na wzmocnienie opalenizny... jak dla mnie jest to tylko metoda na wyciągnięcie pieniędzy od pacjantów ...;/

fredka
Wysłany: 17:29 (05.07)
zgadzam się z przedmówcą... wyrzucanie pieniędzy w błoto!! niby nic takiego takie tabletki, ale jak każde tabletki psują żołądek. już z dwojga złego lepsze są kremu podtrzymujące opaleniznę lub samoopalacze.

paulla
Wysłany: 10:16 (06.07)
ja stosowałam kiedyś beta-karoten czy coś takiego ale również nie widziałam żadnych efektów. Natomiast najlepiej i zdrowo pić soki marchwiowe, które powodują, że skóra ma ładny ciemnawy odcień, byle nie za dużo tych soków bo wtedy człowiek robi sie pomarańczowy hehe :P

alisa
Wysłany: 10:59 (06.07)
kuzynka poiła taki sokami swoją 2-letnią córeczkę i fakt skóra miała ładny odcień mała nie była taka blada ale musiała zrobić przerwę ponieaż tak jak pisze paulla przy nadmiernym spożyciu takich soków skóra robi się pomarańczowa, a mała miała nos i ręce takie.

bozena
Wysłany: 11:21 (06.07)
Solarin Extra (Biokraft Pharma AB), prócz beta-karotenu tabletki zawierają witaminy C, E i kwas foliowy

paprotka
Wysłany: 07:33 (07.07)
Dobrze, że zapytałam was o opinie zanim je zakupiłam :) ...chyba rzeczywiście zacznę pić regularnie sok z marchewki :)

agula
Wysłany: 09:20 (10.07)
sok z marchewki najlepszy na ładny odcień skóry, człowiek nie jest blady:) A te wszystkie tabletki to po prostu chwyt marketingowy :D

magik
Wysłany: 14:17 (11.07)
i wyłudzanie kasy.

alisa
Wysłany: 08:10 (12.07)
dokładnie byleby zarobić na łatwowiernych klientach

cicik
Wysłany: 11:10 (13.07)
z tymi tabletkami to jest ściema i wyciąganie pieniędzy od klientów!

paprotka
Wysłany: 07:47 (14.07)
Nie mam za wiele czasu w ciągu dnia i raczej nie uda mi się jeszcze zagospodarować go na robienie świeżych soków z marchwi, a czy jakbym jadła codziennie kilka marchewek to też wyjdzie na to samo, że opalenizna się utrzyma?

paulla
Wysłany: 21:10 (27.07)
możesz kupować jednodniowe soki marchwiowe :) albo pospolite soki "kubuś" lub "pysio"

maniek
Wysłany: 18:00 (28.07)
"Kubuś" bardzo dobrze wpływa na kolor skóry na twarzy.

fredka
Wysłany: 17:18 (29.07)
słyszeliście może o Solarin Max?

inka83
Wysłany: 08:47 (30.07)
Z tego co czytałam w internecie to działa na takiej samej zasadzie co Capivit Sun który cały czas łykam :)
Jest wzbogacony o jakieś nowe składniki które mają przedłużać opaleniznę i ją wzmacniać:)

matea
Wysłany: 21:11 (21.12)
Takie tabletki naprawdę działają, po dłuższym stosowaniu i wystawieniu się na słońce opalamy się szybciej, opalenizna ma złoty odcień, a jeśli chodzi o dłuższe utrzymywanie się opalenizny to trzeba pamiętać o balsamach po opalaniu. Wiadomo, że codzienna kąpiel powoduje,że opalenizna schodzi.

marlena905
Wysłany: 18:28 (04.01)
Polecam Belissę Sun oczywiście latem, dla przedłużenia opalenizny.

zolza
Wysłany: 13:53 (07.01)
co do Belissy Sun, byłabym ostrożna, na mnie te tabletki bardzo dziwnie działały, a rezultatów nie było

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone