Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Apteczka

Kategoria: Leki » Leki A-Z
Autor Wypowiedź

jovka
Wysłany: 15:45 (18.05)
Kompletuję apteczki dla zorganizowanej grupy na wyjazd. W obowiązkowym wyposażeniu są maseczki jednorazowe do sztucznego oddychania. Chciałam też zakupić rękawiczki pakowane po jednej parze, zamiast kartonu. Przejechałam już chyba pół Poznania i zwiedziłam kilkanaście aptek - ktoś wie, gdzie to można kupić?

sara21
Wysłany: 19:13 (21.05)
może w sklepach dla ratowników medycznych? a swoja drogą dlaczego nie chcesz kartonu? Sa też w formie kartonikow po np 50 sztuk wyciągane jak chusteczki higieniczne.

jovka
Wysłany: 09:41 (31.05)
Nie chcę kartonu, ponieważ wydaje mi się niepraktyczny dla takich celów. Na pewno nie zużyje się od razu calego kartonu po otwarciu. A do następnego razu na pewno rękawiczki nie będą już takie jałowe. Karton może być dobry np. do gabinetu, gdzie jest stale zapotrzebowanie.

Wiolka
Wysłany: 20:01 (27.10)
a jakie leki warto mieć w apteczce w miejscu pracy? Chodzi o średnią firmę obrabiająca drewno.

diabetyczka
Wysłany: 08:07 (29.10)
czyli są piły, szlifierki itd. ? na pewno środki odkażające, materiały opatrunkowe.

agusia
Wysłany: 20:53 (16.11)
i coś na obtłuczenia, drewno jest ciężkie i twarde, latwo się uderzyć

renaata
Wysłany: 23:40 (16.11)
hm... podejrzewam, że przy pracy w warunkach, które mogą powodowa zagrożenie jakimiś urazami powinny to regulowa jakieś przepisy BHP

mamuska
Wysłany: 13:55 (20.11)
przepisy- przepisami, a w rzeczywistości bywa różnie.

magik
Wysłany: 16:00 (21.11)
myślę tez , że leki przeciwbólowe obowiązkowo

Nastka
Wysłany: 08:51 (29.11)
Czy ktoś wie może co to jest worek ratunkowy i jak go skompletować?

jovka
Wysłany: 15:24 (29.11)
Tak - generalnie w torbie ratunkowej nie ma leków w ogóle, a na pewno nie tych, które można stosować zewnętrznie. Są opatrunki i jasna instrukcja - zwykle obrazkowa - jak przeprowadzić pierwszą pomoc. Chodzi o to, żeby nawet niewykwalifikowany ratownik w sytuacji dużego stresu mógł pomóc, nie robiąc przy tym dodatkowej krzywdy poszkodowanemu, bez konieczności czytania jakichś zawiłych opisów na ulotce drobnym maczkiem...

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone