Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

na wspomaganie odchudzania

Kategoria: Leki » Leki A-Z
Autor Wypowiedź

Nastka
Wysłany: 22:32 (03.02)
jest tego całe mnóstwo... Możecie polecić jakiś preparat?

anka21
Wysłany: 16:00 (06.02)
Faktycznie, jest dużo takich specyfików. Moim zdaniem, warto poradzić się specjalisty. Kupując kilka różnych suplementów diety można np. zacząć stosować 2 o zbliżonym składzie i działaniu a innej nazwie handlowej.

gosia
Wysłany: 18:09 (08.02)
Ja osobiście stosuje preparat Colon C. Nie jest on specjalnie dedykowany osoba odchudzającym się, ale bardzo wspomaga działanie jelit. Nie mam zaparć, ani wzdęć. Jedyny minus - są to rozdrobnione nasiona ii inne włókna roślinne które po zalaniu woda nie mają żadnego smaku, ale wyglądają paskudnie. Mimo wszystko polecam, trzeba się tylko przyzwyczaić do wyglądu napoju lub .. zamknąć oczy :)

renaata
Wysłany: 11:01 (09.02)
To mi przypomina te wszystkie suplementy uzupełniające dietę w błonnik. Też są średnio apetyczne ;)

krysia78
Wysłany: 16:19 (11.02)
Jedyne w co jestem skłonna uwierzyć jeżeli chodzi o suplementy/leki wspomagające odchudzanie to właśnie środki wspomagające trawienie i pracę jelit. Czasem jemy świństwa które zalegają w jelitach a te preparaty, mimo że nie dobre - jak wspomina renetaa, są bardzo pomocne. Działają jak trzeba.

renaata
Wysłany: 14:56 (12.02)
Są też preparaty, które ograniczają wchłanianie cukru, jak morwa biała - stosowana przez diabetyków, czy preparaty regulujące gospodarkę tlenowa komórek (to brzmi trochę zagadkowo :) ogólnie chodzi o te suplementy, które łyka się przed treningiem, żeby przyspieszyć spalanie tłuszczu). Albo chrom organiczny, który zmniejsza apetyt na słodycze. Krótko mówiąc można się łatwo pogubić ;)

ciekawska
Wysłany: 14:12 (14.02)
Zastanawiam się ile można takie suplementy łykać? czy po dłuższym stosowaniu nie będzie problemu? Wolałabym jak już stosować jakieś naturalne metody...

diabetyczka
Wysłany: 20:44 (16.02)
też słyszałam o morwie jak pisze renaata. Zaczęłam ją stosować kilka dni temu, ale właśnie dlatego, że ogranicza wchłanianie węglowodanów.

Nastka
Wysłany: 22:22 (16.02)
Suplementy to chyba nic groźnego. One tylko uzupełniają dietę w to czego w niej brakuje.

sara21
Wysłany: 20:39 (23.02)
ale chyba tu też obowiązuje zasada co za dużo to niezdrowo?

kasia_85
Wysłany: 15:19 (05.03)
Stosowałam kiedyś preparat na odchudzanie, który był suplementem. Zawierał przy tym sporą dawkę kofeiny, więc z pewnością należy go stosować z umiarem.

bas_ka
Wysłany: 13:50 (20.03)
ja słyszałam o tabletkach z octem jabłkowym

renaata
Wysłany: 16:06 (19.04)
Oj znam te tabletki ... Koniecznie stosuj się do tego co jest na ulotce - popij duuuużą szklanką wody ;)

mania
Wysłany: 11:38 (16.12)
Ja w kwestii wspomagaczy odchudzania przetestowałam przede wszystkim tabletki na zmniejszenie łaknienia i były całkiem skuteczne. Nie pamiętam kurcze nazwy bo sporo czasu minęło odkąd je stosowałam, potem odstawiłam i już nie były potrzebne ale takich specyfików troche bez recepty jest. Pare tygodni temu farmaceutka w łódzkiej aptece za grosze poleciła mi kilka suplementów, wybrałam m.in. Colon C który już był wspomniany i sobie chwalę. Do tego zestaw witamin jako uzupełnienie, aby niczego nie brakowało z powodu zmniejszonej ilości pochłanianego jedzenia ;-))) Na wzmocnienie w okresie zimowym bardzo fajny jest dodatkowo już poza odchudzaniem - tran w kapsułkach lub immulina.

mamuska
Wysłany: 11:13 (17.12)
niezła lista, ale sensowny zestaw... dzięki

Wiolka
Wysłany: 20:53 (15.04)
podobno skuteczna jest l-karnityna, ale w przypadku gdy masz wysiłek fizyczny, kiedy ćwiczysz. Sam się tłuszcz nie spala.

paulla
Wysłany: 18:08 (08.05)
A czy, któraś z was stosowała Alli?? Podobno działa, ale sama się jeszcze nie przekonałam.

cicik
Wysłany: 10:57 (10.05)
Też się nad tym zastanawiam.... jak któraś wypróbuje to niech da znać.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone