Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

zamiast kropli do nosa

Kategoria: Leki » Leki A-Z
Autor Wypowiedź

sara21
Wysłany: 19:31 (26.01)
mam problem z ciągle zatkanym nosem. Wiem, ze kropli nie można stosować zbyt długo, ale ciężko mi przetrwać dzień pracy i noce. czy możecie mi polecić coś "w zamian"?

ciekawska
Wysłany: 11:15 (28.01)
Ewentualnie jakieś tabletki typu sydafed, ale mogą powodować nadmierne wysuszanie się śluzówki nosa. Na mnie działają, ale tylko przez ok 3-4 godziny.

Wiolka
Wysłany: 15:38 (28.01)
ja z kolei używam acatar. Sa skuteczne,a le po połknięciu długo trzeba czekać na działanie.

hankaaa
Wysłany: 09:25 (29.01)
Acatar jest w tabletkach? Nie wiedziałam. Ja używam sydafed, jak podaje ciekawska, z racji tego że właśnie szybko działa ale za to działanie niestety nie utrzymuje się długo. Mówi się trudno, aerozoli do nosa używać nie mogę... może wypróbuje ten acatra.

mamuska
Wysłany: 10:31 (29.01)
a używa ktoś takich sztyftów z olejkami eterycznymi? Pamiętam, że używałam go jako dziecko, a ostatnio widziałam reklamę w telewizji i przypomnialam sobie o takiej metodzie.

bas_ka
Wysłany: 15:44 (29.01)
a właściwie dlaczego kropli do nosa można używać tylko kilka dni? zastanawia mnie to

renaata
Wysłany: 20:46 (29.01)
Ja stosowałam kiedyś coś takiego co się chyba nazywało Cirrus i było w tabletkach. Było skuteczne.

darek88
Wysłany: 11:13 (31.01)
Bas_ka! kiedyś czytałam że stosując krople do nosa należy dozować je tak aby nie spływały do przełyku żeby ich nie połykać ich. Może właśnie dlatego stosuje się je tylko kilka dni. Podobno mogą, połknięte, powodować podrażnienie układu pokarmowego.

krysia78
Wysłany: 17:25 (01.02)
Zgadzam się z opinia co po niektórych że tabletki wysuszają za bardzo śluzówkę nosa. Okazuje się że moja śluzówka jest bardzo wrażliwa na jakiekolwiek leki, nie mogę ani długo brać tabletek a krople natomiast powodują okropne podrażnienie nosa.

Nastka
Wysłany: 21:45 (01.02)
Słyszałam o płukaniu nosa jakimiś rozcieńczonymi preparatami, ale za bardzo nie wyobrażam sobie jak to można zrobić nie ryzykując podtopienia ;)

darek88
Wysłany: 07:11 (02.02)
Widziałem takich śmiałków w tv, jakiś program odnośnie detoksu i poprawy zdrowia. Ludzie mieli butelki z jakąś cieczą i poprzez rurkę wstrzykiwali to do nosa, oczyszczali zatoki i wypuszczali wszystko druga dziurką nosa. Nie wiem jak to robili ale podobno wszyscy cierpiący na katar i bóle zatok byli zadowoleni.

magik
Wysłany: 18:06 (02.02)
mój kumpel, który był niedawno u laryngologa dowiedziałsię, że długotrwale stosowanie kropli może wypalić włoski w nosie i nie będą spełnialy swojej funkcji.

hankaaa
Wysłany: 11:34 (03.02)
O matko! To straszne, to dobrze ze nie stosuje kropli.

piotrek_b
Wysłany: 20:39 (03.02)
to dosyć ciekawe, nigdy przedtem nie słyszałem o takich skutkach!!

tomasz76
Wysłany: 21:26 (04.02)
??? padł na mnie blady strach. Nawet nie przeczytałem ulotki od tych kropli i lałem według potrzeby. A że nos zatkany, to nawet nie jestem w stanie policzyć ile razy dziennie to było.

diabetyczka
Wysłany: 20:42 (16.02)
no ja tak samo, ale widocznie trzeba będzie brać wszelkieleki po zapoznaniu się z ulotką. Po coś tam w końcu ona jest...

renaata
Wysłany: 16:56 (04.03)
Aktualnie łykam Akatar i mogę powiedzieć, że boli po nim żołądek... :(

kasia_85
Wysłany: 15:33 (05.03)
Dobrą metodą na zatkany nos są olejki eteryczne wkraplane na gorącą wodę i wdychane w postaci pary. Może to też przynieść ulgę na bolące zatoki.

mamuska
Wysłany: 13:56 (06.03)
osobiscie nie lubie robić takich inhalacji, aczkolwiek jest to dobra alternatywa

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone