Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

leki homeopatyczne

Kategoria: Leki » Leki A-Z
Autor Wypowiedź

jovka
Wysłany: 10:11 (01.12)
Jakie macie zdanie na ich temat? Czy rzeczywiście pomagają?

Wiolka
Wysłany: 16:13 (02.12)
wielu naukowców twierdzi, że to oszustwo. Ja nie mam zdania na ten temat, nie stosuję takich "leków"

tomasz76
Wysłany: 11:29 (03.12)
Ja kiedyś dostałem lek homeopatyczny od lekarza i pomogło. Do zastosowania go przekonało mnie to, że to jest naturalna metoda.

Nastka
Wysłany: 13:49 (03.12)
Czy wszystkie leki homeopatyczne to leki ziołowe?

freddy
Wysłany: 20:20 (03.12)
leki homeopatyczne mogą być przepisywane przez lekarzy medycyny, choć tak naprawdę badania naukowe nie potwierdzają ich skuteczności w zwalczaniu chorób.

jovka
Wysłany: 21:09 (04.12)
Nastka: Leki homeopatyczne mogą być na bazie ziół. Ale nie wszystkie leki ziołowe sa homeopatyczne.

darek88
Wysłany: 19:15 (21.12)
Słyszałam że działa to na zasadzie placebo bo są to leki posiadające w minimalnym stopniu składniki lecznicze. Jest na w jakimś stopniu oszukiwanie pacjenta ale skoro na niektórych działa to dalej będą stosowane. Chodzi o to by chory miał poczucie że się leczy przez co jego organizm sam zwalcza chorobę.

anka21
Wysłany: 15:56 (27.12)
To dziwne... w końcu leki homeopatyczne sa też przepisywane przez lekarzy medycyny.

sara21
Wysłany: 10:08 (28.12)
widocznie oni też wierzą w ich działanie lecznicze.

30latek
Wysłany: 09:15 (29.12)
Mnie ostatnio ubawiła pani farmaceutka. Zapytałem jak działają tabletki homeopatyczne poprawiające ostrość widzenia czy wręcz, jak sugerowały napisy naprawiające wzrok. Gdybym nie przeczytał o tych lekach to bym się jeszcze dał nabrać.

piotrek_b
Wysłany: 20:33 (29.12)
rozumiem, że pani farmaceutka zachwalała te cud-tabletki??

renaata
Wysłany: 14:21 (23.02)
Ja kupiłam tabletki homeopatyczne na gardło. Niestety, stan zapalny nie ustąpił po nich, zadziałał dopiero strepsils intensiv.

marlena905
Wysłany: 19:28 (15.01)
Moja koleżanka leczy się tylko i wyłącznie homeopatycznie. Jest także alergikiem, twierdzi, że leki bardzo jej pomagają. Zależy od schorzenia pacjenta i od lekarza, który prowadzi leczenie.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone