Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

antybiotyki

Kategoria: Leki » Leki A-Z
Autor Wypowiedź

jovka
Wysłany: 16:04 (29.10)
Mam takie pytanie: lekarz zapisał mi antybiotyk doustnie, czy koniecznie muszę wziąć całą serię?... Zawsze czuję się fatalnie po antybiotyku, więc chciałabym to paskudztwo jeść jak najkrócej :/

kasia_85
Wysłany: 16:26 (29.10)
Z tego co kojarzę to antybiotyk trzeba brać w takiej ilości jaką zapisał lekarz, bo jakieś drobnoustroje mogą inaczej przetrwać kurację. Jeśli nie czujesz się dobrze - powiedz o tym lekarzowi. Acha, i nie zapominaj o probiotyku, żeby odbudować te dobre bakterie w organizmie.

anka21
Wysłany: 16:33 (29.10)
Warto też jeść jogurty itp. w tym samym celu. :)

Prince_82
Wysłany: 16:36 (29.10)
Dlaczego nie powiedziałaś o tym lekarzowi? Mój znajomy jest uczulony na jakiś antybiotyk i nawet nosi taką kartkę w portfelu z informacją o tym. W jego przypadku podanie takiego leku byłoby groźne dla zdrowia.

jovka
Wysłany: 16:39 (29.10)
Ech... mówiłam lekarzowi, ale powiedział, że to normalne. Probiotyk jem z każdą tabletką antybiotyku, a na widok jogurtu jest mi niedobrze :(

kasia_85
Wysłany: 16:45 (29.10)
jovka, przeczytaj ulotkę. Tak mi się wydaje, że probiotyk trzeba połknąć po/przed jakimś odstępem czasu, (ale nie jestem pewna). Żeby antybiotyk nie zniszczył tych dobrych bakterii.

piotrek_b
Wysłany: 17:52 (29.10)
słyszałem o antybiotykach, które bierze się tylko ok 2 dni. Nie znam żadnej konkretnej nazwy, ale zapytaj o to lekarza.

bartosz
Wysłany: 12:08 (01.11)
Ja osobiście tez fatalnie się czuje podczas leczenia ale robię jak każe lekarz. Kiedyś postanowiłem przerwać branie antybiotyków i chodziłem z niewyleczona chorobą. Skutki były fatalne, lepiej pomęczyć się przez tydzień żeby potem nie leżeć w łóżku przez miesiąc.

gosia
Wysłany: 08:46 (06.11)
Wolę nie wiedzieć co to za antybiotyki które bierze się tylko przez 2 dni. Teoretycznie ich działanie powinno być silniejsze niż działanie 'normalnych' antybiotyków, więc i skutki uboczne zażywania go muszą być gorsze.

bas_ka
Wysłany: 17:45 (26.11)
no chyba, że będą dobrze tolerowane przez organizm. Mój znajomy kiedys poszedl do lekarza i powiedział, że nie ma czasu na chorowanie i też dostał takie tabletki, podobno mu pomogły.

diabetyczka
Wysłany: 10:23 (04.12)
wydaje mi się, że złe samopoczucie po antybiotyku nie jest rzeczą normalna. Spróbuj zasięgnąć porady innego lekarza

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone