Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

leki na tarczycę

Kategoria: Leki » Leki A-Z
Autor Wypowiedź

renaata
Wysłany: 15:07 (23.10)
Czy to prawda, że jeśli zacznie się je brać - trzeba to już robić przez całe życie? Endokrynolog powiedział, że "zobaczymy" :( ... Wolałabym wiedzieć od czego to zależy. Czy ktoś ma doświadczenia w tym temacie? Czy to dotyczy wszystkich leków na tarczyce?

jovka
Wysłany: 15:42 (23.10)
Ja mam tzw. chorobę Hashimoto, to podobno jeden z najczęstszych problemów z tarczycą u kobiet. Ogólnie to jest tak, że jeśli tarczyca sama nie będzie w stanie produkować hormonu, to trzeba go dostarczać "z zewnątrz". To się nazywa terapia substytucyjna. Nie bój się pytać swojego lekarza, on ci to najlepiej wyjaśni :) .

Nastka
Wysłany: 14:17 (03.11)
Moja mama choruje na tarczycę. Na jej przykładzie widać, że jeśli leki są dobrze dobrane, to praktycznie można nie odczuwać objawów.

cicik
Wysłany: 10:35 (10.10)
co leków to niestety jest różnie. w przypadku mojej cioci, to w ostatnich 5 latach były one non stop zmieniane. Lekarz nie mógł dokładnie ich dopasować, ale od jakiegoś czasu jest już dobrze i nawet nie odczuwa jakiegoś dyskomfortu w ich przyjmowaniu. Trzeba pilnować dawek i określonej pory, ale nie jest uciążliwe, nawet pomimo tego, że będzie je już raczej przyjmowała do końca życia.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone