Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Schizofrenia - największe wyzwanie psychiatrii
28 styczeń 2012
Omamy, urojenia, apatia - to tylko niektóre z objawów choroby psychicznej jaką jest schizofrenia... Różnorodność zaburzeń sprawia, że postawienie właściwego rozpoznania w przypadku schizofrenii jest trudne i często wymaga dużego zaangażowania lekar...

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Wyrzucanie leków

Kategoria: Leki » Leki A-Z
Autor Wypowiedź

anka21
Wysłany: 17:37 (16.10)
Czy to prawda, że żadnych przeterminowanych leków nie można normalnie wyrzucić? Witamina C czy wapno w tabletkach wydają się niegroźne...

grzegorz79
Wysłany: 18:52 (16.10)
Ja bym tam zaniósł do apteki i tak. Może przesadzam, ale mój znajomy wyrzucając śmieci wdepnął kiedyś w niezabezpieczoną igłę od strzykawki. Nic mu się nie stało, ale strachu się najadł.

zuza_k
Wysłany: 18:56 (16.10)
Ja też się zgadzam. Warto pomyśleć o tym, że np. dzieci potrafią mieć baaaardzo nieprzewidywalne pomysły i kto wie co zrobią jak znajdą jakiś przeterminowany lek.

agusia
Wysłany: 12:01 (17.10)
przeterminowane leki mozna zanieśc do apteki, kiedys pytałam o to w kilku aptekach, każda poinformowala mnie, ze przyjmuje nie tylko stare leki, ale tez termometry rtęciowe.

diabetyczka
Wysłany: 16:22 (19.10)
takie odpady zbiera tez gratowóz!! Więcej informacji na www.odpady.poznan.pl

kasia_85
Wysłany: 18:16 (20.10)
Podpisuję się pod wcześniejszymi wypowiedziami. Nie wolno też np. wylewać czy wysypywać leków do zlewu. Zwłaszcza tabletek hormonalnych czy antybiotyków. koleżanka z farmacji mówiła mi, że to ma nie tylko zły wpływ na środowisko (-zwierzęta też reagują na te hormony), ale też sprzyja uodparnianiu się bakterii na niektóre leki.

Wiolka
Wysłany: 11:23 (20.11)
zuza! Przed dziećmi to każde, nawet dobre leki należy schowac!!

zuza_k
Wysłany: 14:31 (08.12)
Oczywiście że trzeba. Chodziło mi o sytuację, w której w domu masz wszystko pod kontrolą - leki są w szafkach na swoim miejscu. A potem twoje dziecko wychodzi na podwórko i np. wdepnie w taką strzykawkę, którą ktoś bezmyślnie wyrzucił i to w dodatku nawet nie do samego śmietnika.

piotrek_b
Wysłany: 20:35 (07.01)
a co zrobic z tymi lekami których już nie potrzebujemy? np po zmarlej osobie, czy tych specjalistycznych, ktore sa nam już nie potrzebne z dobrą datą ważności??

renaata
Wysłany: 19:56 (08.01)
Takie leki już raczej nie przydadzą się nikomu. Trzeba je odnieść do apteki do utylizacji.

basia
Wysłany: 21:05 (09.01)
Każda apteka ma obowiązek odebrania leków od pacjenta, jeśli ten chce je oddać do utylizacji, więc nie ma się nad czym zastanawiać, tylko iść do apteki.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone