Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Najlepsza metoda depilacji

Kategoria: Uroda » Kosmetyki
Autor Wypowiedź

inka83
Wysłany: 10:31 (05.06)
Hej :) Zbliżają się wakacje więc myślę, że warto poruszyć ten temat. Jaka jest dla was najlepsza metoda depilacji?

paprotka
Wysłany: 11:42 (05.06)
Jeśli chodzi o mnie to jeszcze do nie dawna używałam tylko maszynek jednorazowych, ale ostatnio zniechęcił mnie fakt, włoski bardzo szybko odrastały, i przerzuciłam się na wosk w plastrach, i muszę przyznać, że jestem całkiem zadowolona z efektów :)

sara21
Wysłany: 17:03 (06.06)
u mnie wosk nie usuwał wszystkich włosków. wolę depilator

Wiolka
Wysłany: 12:34 (07.06)
paprotka a jakie plastry używasz? Nie ma problemu takiego, o jakim pisze sara21?

mamuska
Wysłany: 11:12 (08.06)
ja używam standardowo maszynki, szybko odrastają, ale samo golenie też jest błyskawiczne.

fredka
Wysłany: 18:32 (08.06)
też dość długo byłam zaprzyjaźniona z maszynką, ale ostatnio skorzystałam z laserowej depilacji i na jakieś 2 miesiące mam spokój:-)

alisa
Wysłany: 09:20 (09.06)
Ja nadal tradycyjnie maszynka :D ale fakt włoski szybko odrastają i kolejny minus, że zawsze się zatne :D

paprotka
Wysłany: 17:01 (09.06)
Używam plastrów firmy Veet i rzeczywiście trzeba się trochę napocić, żeby w miarę wszystkie usunąć, ale ja jestem zadowolona bo mam przynajmniej spokój na jakieś 2-3 tygodnie z goleniem :)

inka83
Wysłany: 18:34 (09.06)
Ja używam głównie maszynek jednorazowych. Kiedyś spróbowałam depilatora i wyglądało to w ten sposób, że nogę musiałam golić na raty (jednego dnia jedna noga) bo nie byłam w stanie wytrzymać tego bólu :(

paulla
Wysłany: 19:13 (23.06)
chyba nie ma najlepszej metody w każdym jest jakiś minus ... :/

sara21
Wysłany: 11:23 (27.06)
eee tam przesadzacie

inka83
Wysłany: 08:25 (02.07)
A jednak stara, poczciwa maszynka jednorazowa wygrała :)

bas_ka
Wysłany: 16:43 (09.07)
dla mnie bezkonkurencyjny jest depilator. Używam od wielu lat, bólu już nie czuję wcale, a jadę teraz na tydzień wakacji i wiem, ze golenie nóg mam z głowy:)))

sara21
Wysłany: 20:58 (13.07)
zgadzam się z bas_ka

paprotka
Wysłany: 08:36 (14.07)
Mam pytanie do dziewczyn używających plastrów i depilatorów. Czy po ich użyciu wrastają wam się włoski? bo ja, jak wcześniej wam pisałam zaczęłam używać plastry do depilacji, i zauważyłam że nie które włoski nie mogą się przebić przez warstwę skóry, przez to robią mi się nie ładny bąble ;/ macie na to jakiś sposób?

cicik
Wysłany: 20:14 (14.07)
ja używam plastrów, ale nic mi się po nich nie dzieje!

inka83
Wysłany: 09:37 (15.07)
A może musiałabyś częściej wykonywać peeling ciała (najlepiej grubo ziarnisty). To powinno pomóc :)

marlena905
Wysłany: 08:07 (28.12)
Ja używam maszynki, oczywiście włosy szybciej odrastają, ale nie boli tak jak depilatorem...

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone