Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

cos na such stopy?

Kategoria: Uroda » Kosmetyki
Autor Wypowiedź

fredka
Wysłany: 13:42 (29.05)
czy możecie polecić jakiś krem na suche stopy i pękające pięt?

alisa
Wysłany: 17:13 (29.05)
Ja polecam krem firmy ZIAJA "stopy". Odżywia i regeneruję oraz wzmacnia strukturę stopy. Intensywnie zmiękcza i przeciwdziała pękaniu pięt.

paulla
Wysłany: 17:18 (29.05)
Bardzo dobry krem do stóp jest firmy Farmona Nivelazione Stopy Krem do stóp na wosku pszczelim. Bardzo dobrze nawilża więc jest idealny na suche stopy, do tego posiada mentol o działaniu odświeżającym. Zapobiega pękaniu skóry i likwiduje zgrubienia. Posiada także składnik antygrzybiczny.

maniek
Wysłany: 10:13 (30.05)
Polecam krem na suche stopu z firmy Neutrogena, ujędrnia i wygładza

cicik
Wysłany: 10:21 (30.05)
krem i spray do stóp z AVONU w połączeni daje bardzo fajny efekt, nawilża i regeneruje.

agusia
Wysłany: 20:38 (30.05)
a co możecie polecic ze środków dezodorujących stopy?

maniek
Wysłany: 12:33 (31.05)
NOREL - dezodoryzujący, ze środkiem przeciwgrzybiczym,

sara21
Wysłany: 21:04 (13.07)
czy tez macie ten problem, że latem skóra na piętach jest twarda i szorstka a zimą mniej?

fredka
Wysłany: 20:10 (14.07)
ja tak właśnie mam, latem to aż wstyd chodzić w sandałach, skóra jest sucha, twarda

agula
Wysłany: 07:44 (21.07)
ja też niestety tak mam :/ ale nie wiem co na to poradzić. Robię peeling, szoruję pumeksem i nic :/ skóra nadal jest twarda :(

fredka
Wysłany: 08:52 (22.07)
w ostatnich dniach nie dość, że są suche i twarde to dokucza mi ból. :-((

bozena
Wysłany: 15:21 (28.07)
Jest też kilka domowych sposobów na suche stopy:
1. Kąpiel zmiękczająca zaparzyć po dwie łyżki kozieradki, siemienia lnianego i rumianku. Parzyć przez 15 minut dodać do wody i zamoczyć nogi. Po wyjęciu nóg delikatnie zetrzeć pięty pumeksem lub tarką i wmasować krem nawilżający.
2. Nakładać grubą warstwę kremu nawilżającego na stopy i założyć skarpetki pozostawić na noc.
3.Kupić kapsułki z witaminą A+E rozgnieść w dłoniach i wmasować oleistą zawartość w stopy

Oto kilka domowych sposobów na tego typu problemy, mam nadzieję, że choć troche pomogłam :)

cicik
Wysłany: 17:58 (28.07)
ostatni słyszałam o kremie firmy GEHWOL - podobno dobry. Na noc posmarować stopy i założyć skarpetki.

maniek
Wysłany: 20:27 (04.10)
kuzynka ostatnio mi poleciła kąpiel czekoladową i stopy są delikatne i miękkie:) gorąco polecam

fredka
Wysłany: 14:12 (27.10)
skorzystałam z czekoladowej kąpieli i jestem bardzo zadowolona, polecam:-)

kamila
Wysłany: 18:56 (18.12)
Słyszałam że kąpiel stóp w lekko podgrzanym oleju też przynosi efekty:)

marlena905
Wysłany: 18:25 (19.12)
Podobnie jak Cicik stosuje krem do stóp z Avonu, jest super

iwi
Wysłany: 07:37 (31.01)
Krem eveline, z dodatkiem cynamonu. Jest ok.

akli178
Wysłany: 17:05 (31.01)
dużo kremu i spać w skarpetkach :) po jednej nocy powinno być już lepiej :)

basia
Wysłany: 21:10 (03.02)
Zgadzam się spanie w bawełnianych skarpetkach oraz wcześniejsze nawilżenie poprawiają miękkość naskórka, ale trzeba to często praktykować...

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone