Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

co na łupież?

Kategoria: Uroda » Kosmetyki
Autor Wypowiedź

a_gatka
Wysłany: 12:04 (20.05)
Stosowałam już chyba wszystko - leki, kosmetyki, sposoby domowe.. Na chwilę pomógł mi Nizoral, ale chciałabym się uporać z problemem na dłużej, a najlepiej na zawsze. Czy ktoś zna jakiś dobry lek/kosmetyk.. cokolwiek co działa naprawdę? W pracy muszę chodzić w ciemnym mundurku i - co tu kryć - sprawdzanie co chwila jak wygląda góra, jest dosyć krępujące..

fredka
Wysłany: 18:04 (23.05)
HEAD&SHOULDERS polecam mi pomógł

a_gatka
Wysłany: 18:45 (28.05)
Dziękuję Ci fredka za odpowiedź! Niestety próbowałam Head&Shoulders, podobnie zresztą jak Nizoral i niestety po jakimś czasie problem wracał... Chciałabym znaleźć coś, co pomaga nie tylko na sam łupież, ale przede wszystkim leczy jego przyczyny. Może ktoś próbował z jakimś szamponem-lekiem z apteki? Niby tego trochę jest, ale... wolałabym coś sprawdzonego.

agusia
Wysłany: 20:39 (30.05)
mój brat miał zapisany jakiś szampon od dermatologa, nie pamietam nazwy, ale może lekarz by ci cos zapisal.

a_gatka
Wysłany: 23:04 (30.05)
Znajomy dermatolog podpowiedział mi Pirolam. Popytałam trochę i z tego co słyszałam jest to taki lek-kosmetyk, który leczy z dobrymi efektami przyczyny łupieżu. Może to ten szampon ma Twój brat?

cicik
Wysłany: 10:33 (03.09)
polecam zwykłe szare mydło. dwa razy w tygodniu myć nim włosy. mi pomogło

a_gatka
Wysłany: 18:40 (22.09)
Trochę bym chyba nie miała zaufania do zwykłego szarego mydła. No bo co ono tak właściwie zawiera, żeby mogło działać leczniczo? Że Pirolam ma cyklopiroks w składzie to wiem.. a takie mydło..?

maniek
Wysłany: 17:58 (27.09)
z tego co udało mi się wyczytać to szare mydło zawiera w sobie dużo sodu, co działa leczniczo.

hijkl
Wysłany: 07:23 (27.12)
słyszałam, że na krótką metę działa dobrze zabieg polegający na tym, że po umyciu należy spłukać włosy ciemnym imbirowym piwem... i tak kilka razy pod rząd

kamila
Wysłany: 19:22 (15.01)
Stosuję Nizoral, nie znalazłam do tej pory lepszej metody.

hijkl
Wysłany: 14:05 (24.01)
spłukać włosy piwem!! Działa naprawde:)

zolza
Wysłany: 18:09 (24.01)
o kąpieli w piwie już słyszałam, ale żeby płukać w włosy???

matea
Wysłany: 08:38 (25.01)
Muszą nieźle pachnieć ;).

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone