Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Krem do pielęgnacji szyi

Kategoria: Uroda » Kosmetyki
Autor Wypowiedź

paprotka
Wysłany: 19:14 (06.05)
Czy do pielęgnacji szyi powinno się używać jakiś specjalnych kremów? Czy raczej korzystać z kremu jakiego używa się do codziennej pielęgnacji buzi? Tyle jest kremów w sklepach do różnych części ciała, że już sama nie wiem które są konieczne a które nie...;/ Możecie coś mi doradzić?

inka83
Wysłany: 13:01 (07.05)
Czytałam, że wiele zależy od rodzaju cery. Jeśli do pielęgnacji twarzy używa się kremów tłustych to do nawilżania szyi są one raczej nie wskazane. Zaś kremu do twarzy do skóry suchej lub wrażliwej fajnie ją pielęgnują i nawilżają.

sara21
Wysłany: 14:49 (07.05)
lepiej smarować kremem takim jak do twarzy niż wcale.
Pamiętajmy, że na dłoniach i szyi najbardziej widać upływający czas. Kwestia jest w prawidłowym wykonywaniu tego zabiegu. Powinno się smarować od dołu do góry (na przekór grawitacji)

paprotka
Wysłany: 08:42 (08.05)
W takim razie będę wykonywała takie ruchy. Spróbuję wszystkich metod żeby tylko uniknąć zmarszczek.

matea
Wysłany: 16:55 (21.12)
Ja smaruję szyję balsamem nawilżającym do ciała, krem do twarzy się do tego nie nadaje.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone