Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

na suche dłonie

Kategoria: Uroda » Kosmetyki
Autor Wypowiedź

mamuska
Wysłany: 12:09 (22.02)
przy dużych mrozach mam bardzo suche i szorstkie dłonie. Czy możecie polecić mi dobry krem do rąk, który nie będzie zostawiał tzw "filmu" na skórze, żeby nie zostwaiał śladów na dokumentach (pracuje w biurze).

fredka
Wysłany: 16:56 (22.02)
polecam krem z AVONU - rich moisture, bardzo dobry i nie zostawia śladów.

Wiolka
Wysłany: 11:08 (02.03)
a na noc posmaruj dłonie (przynajmniej wierzch) wazeliną. w kilka nocy skóra świetnie się nawilży

fredka
Wysłany: 19:08 (02.03)
o wazelinie nie słyszałam, tez spróbuje.;-)

Wiolka
Wysłany: 13:20 (12.03)
wprawdzie ręce są po niej po prostu tłuste, dlatego polecam smarowanie na noc, ale to świetna regeneracja dla suchej skóry.

agula
Wysłany: 08:29 (10.05)
Ja polecam krem kozie mleko z Ziaji :)

paprotka
Wysłany: 18:04 (10.05)
Jeśli komuś już tak bardzo, bardzo dokucza problem suchych rąk to można zakupić w aptece krem na bazie mocznika i z gliceryną. A z takich bardziej dostępnych w drogeriach polecam krem do rąk Neutrogeny.

maniek
Wysłany: 15:32 (11.05)
najlepsze jest najzwyklejsza gliceryna, może być z witaminą C

kamila
Wysłany: 18:59 (18.12)
Ja używam kremu do rąk z Rossmanna, w czerwonym opakowaniu, zawiera 5% mocznika. Jest gęsty, więc stosuje go głównie na noc.

zolza
Wysłany: 10:29 (19.12)
polcem krem Zielona oliwka z Soray.

matea
Wysłany: 11:38 (20.12)
Krem do rąk Garnier-czerwony. Jest Super i fajnie pachnie. Jeśli chodzi o pozostawianie śladów zawsze trzeba chwilę odczekać aż krem wchłonie :)

akli178
Wysłany: 15:08 (22.12)
popieram mateę :) choć jeżeli dłonie są poważnie popękane dłonie wystarczy zwykły krem glicerynowy, mocno nakremować dłonie i spać w rękawiczkach a rano nic już nie będzie :)

matea
Wysłany: 08:02 (27.01)
Przypomniał mi się jeszcze jeden sposób na zadbane dłonie. Najpierw zrobić im peeling, żeby zatrzeć trochę naskórek, potem włożyć ręce do miodu (bądź mleko+miód) i następnie wykremować porządnie ręce. Nie próbowałam, bo mi krem wystarcza, ale być może jest to jakaś metoda :).

iwi
Wysłany: 07:34 (31.01)
Ja też stosuję krem Garnier ale różowy. Jestem zadowolona i cena jest przystępna.

akli178
Wysłany: 17:11 (31.01)
bardzo dużo kremu na ręce ale tak naprawdę dużo i zasnąć w rękawiczkach.. Rano jak ręką odjął :)

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone