Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Wypadanie włosów

Kategoria: Uroda » Kosmetyki
Autor Wypowiedź

tekla
Wysłany: 09:25 (13.05)
Generalnie większość kobiet ma z tym problem-kiepska dieta, ciąże, styl życia i jeszcze inne czynniki...ja np. szczególnie mocno odczułam to po anemii. Tabletki nieszczególnie mi pomogły a wątroba to odczuła. Spośród później szukanych już tylko preparatów zewnętrznych najlepszy okazał się zestaw Prolab. Trochę męczyło mnie, że muszę najpierw wcierać ampułki, potem szampon a potem lotion...ale cierpliwość popłaca!

tekla
Wysłany: 09:28 (13.05)
przepraszam za dubel...złośliwość komputera... :/

Nastka
Wysłany: 23:19 (29.10)
ja zaczelam ostatnio łykać suplementy ze skrzypu na włosy. może nie wypadają, ale wyglądają średnio, jak zwykle na jesień...

agusia
Wysłany: 16:39 (08.11)
zawsze kiedy nadchodzą chłodne dni, kiedy zaczynamy nosić czapki nasze wlosy słabną, łamią się, przetłuszczają, wypadają.

jovka
Wysłany: 18:39 (09.11)
Właśnie - co działa lepiej- preparaty do łykania czy wcierania we włosy. Tekla pisze, że jej nie posłużyły leki na wątrobę. Rozumiem, że nie były tabletki z suplementem, tylko jakiś silniejszy lek?

bas_ka
Wysłany: 13:11 (12.11)
wydaje mi się, że lepiej działać od wewnątrz, jeśli chodzi o jakieś przewlekłe sprawy, ale odżywki, maski itd ułatwiają rozczesywanie i układanie włosów.

Nastka
Wysłany: 10:15 (16.12)
Tu jest coś ciekawego o tym problemie... www.tel-med.pl/pl/article/1/artykuly-medyczne/131/wypadanie-wlosow---czy-jest-na-to-sposob

mamuska
Wysłany: 11:04 (17.12)
a co z włosami zimą? jaki czapki nosić, by nie zaszkodzić włosom?

Nastka
Wysłany: 08:48 (20.12)
...chyba nie nosić ;) od razu są połamane, elektryzują się i wyglądają strasznie.

renaata
Wysłany: 13:04 (22.12)
tak, a od nie noszenia ma się potem chore zatoki ;)

sara21
Wysłany: 12:18 (27.12)
a mrozy nie szkodzą na cebulki włosów i skórę głowy?

renaata
Wysłany: 22:46 (02.01)
hm... o tym nie słyszałam, ale faktycznie - czapki, opaski, gumki do włosów - jeśli ktoś ma słabe włosy wszystko może powodować ich łamanie i wypadanie.

ilonka85
Wysłany: 12:33 (18.01)
Trudna sprawa. Przyczyn wypadania włosów może być mnóstwo: stres, niedobór witamina a nawet poważne schorzenie ( np. nowotwór ). Na początek spróbowałabym z suplementami diety ( dromin, skrzypovita ) i jeśli one nie pomogą to można udać się do lekarza i jednocześnie spróbować z preparatem vichy dercos aminexil. Jest to taki środek w kapsułkach, który bezpośrednio aplikuje się na skórę głowy i naprawdę potrafi on zdziałać cuda ( moja siostra go brała ). Nie jest niestety tani, ale wiem że w łódzkiej aptece za grosze mają na niego aktualnie jakąś promocję cenową. Może to okaże się pomocne :)

cicik
Wysłany: 18:53 (07.02)
skrzypovita na wypadanie włosów najlepsza.

Wiolka
Wysłany: 18:38 (14.02)
a czym rozczesywać po umyciu długie włosy, by stracić ich jak najmniej?

fredka
Wysłany: 10:22 (15.02)
odżywka na prost włosy i grzebień z długimi zębami :-)

maniek
Wysłany: 13:08 (13.09)
ostatnio moja kumpela była u ginekologa po tabletki anty. i wspomniała o wypadaniu włosów, lekarz przepisał inne niż dotychczas i powiedziała że pomoże. odpukać od trzech tygodni jest co raz lepiej (nie pamiętam nazwy tabletek )

matea
Wysłany: 16:48 (21.12)
Polecam odżywkę ułatwiającą rozczesywanie włosów, bo wtedy nie są ta splątane i automatycznie wypada ich mniej.

aleksi
Wysłany: 08:44 (25.01)
Odżywka na porost włosów? Nie sądzę. Preparaty na wzmocnienie cebulki owszem.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone