Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

na słabe i wypadające włosy

Kategoria: Uroda » Kosmetyki
Autor Wypowiedź

diabetyczka
Wysłany: 09:17 (16.11)
czy coś możecie polecić??

renaata
Wysłany: 23:23 (16.11)
Czarna rzepa - w odżywce, szamponie albo serum. To na wypadanie. A jeśli włosy są szorstkie w dotyku i matowe - preparaty ze skrzypem polnym.

jovka
Wysłany: 23:26 (17.11)
Czasami problemy z włosami mogą mieć związek z cukrzycą. Warto o tym wspomnieć diabetologowi - może znajdzie jakieś rozwiązanie. Z mojego doświadczenia - skrzyp jest bardzo dobry, ale raczej w postaci preparatów doustnych niż szamponu. No i witamina B6.

anka21
Wysłany: 09:21 (19.11)
Znam taki "babciny" sposób polegający na płukaniu włosów po myciu słabym roztworem octu jabłkowego. Ostatnio przypomniała mi o tym fryzjerka, podobno ta metoda jest skuteczna też dodatkowo na takie szorstkie, zniszczone włosy - powoduje, że ich łuski układają się bardziej płasko.

sara21
Wysłany: 19:06 (25.11)
to dość powszechny problem, zwlaszcza jesli farbowałas włosy lub często je myjesz. Zapytaj w sklepach fryzjerskich o profesjonalne preparaty do pielęgnacji. I tak ajk już wspomniano tu wcześniej- preparatu doustne.

hankaaa
Wysłany: 12:38 (01.12)
Tez miałam taki problem ale nie zastosowałam żadnych domowych metod tylko zmieniłam odżywkę do włosów ;) Mi pomógł - Schwarzkopf.

diabetyczka
Wysłany: 16:03 (08.01)
leki lekami, czym rozczesywać wlosy i jakiego typu szczotek uzywać?

bas_ka
Wysłany: 12:11 (18.01)
ja mam swój staly sklep z profesjonalnymi kosmetykami fryzjerskimi, w którym kupuję artykuły do pielęgnacji wlosów i zawsze moge liczyc na fachowe doradztwo.

Madzia_P
Wysłany: 11:40 (09.02)
Nie polecałabym szczotek do rozczesywania włosów. Można sobie nimi włosy powyrywać. Najlepszy jest - do początkowego rozczesywania - szeroki grzebień oraz, polecam, odzywki w sprayu schwarzkopft.

anka21
Wysłany: 07:24 (12.02)
Jeśli już szczotka, to najlepiej z miękkiego włosia. Ale rzeczywiście najlepiej zacząć od szerokiego grzebienia.

renaata
Wysłany: 15:46 (12.02)
Też słyszałam o skutecznych preparatach doustnych.

Wiolka
Wysłany: 19:56 (12.02)
są w aptekach dostępne takie preparaty specjalnie na wypadające włosy, nawet ostatnio widzialam w telewizji reklamę.

ciekawska
Wysłany: 14:14 (14.02)
Tylko nie wiem czy sobie zdajecie sprawę z tego, że potrzeba trochę czasu żeby ewentualnie zauważyć działanie tych preparatów.

renaata
Wysłany: 20:24 (15.02)
Z pewnością. Zwłaszcza jeśli to są tylko suplementy a włosy są słabe z powodu złej diety.

freddy
Wysłany: 16:42 (17.02)
a czy takie preparaty mogą być też pomocne przy łysieniu u mężczyzny??

renaata
Wysłany: 13:40 (14.04)
Może, ale to zależy od przyczyny łysienia. Niekiedy to może być stres, zła dieta - wtedy suplementy mogą pomóc. Ale jeśli to jest takie "typowe" męskie łysienie, lepiej iść do dermatologa. Na receptę dostępne są leki, które mogą pomóc w takiej dolegliwości.

marlena905
Wysłany: 21:03 (18.01)
Polecam skrzyp lub Capivit(włosy, skóra, paznokcie)

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone