Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Przemęczone oczy

Kategoria: Leki » Inne
Autor Wypowiedź

frezja
Wysłany: 21:31 (14.09)
Chciałam zapytać Was o sposoby radzenia sobie (jak wyżej) z suchymi, przemęczonymi oczętami.
Zastanawiałam się dzisaj jedząc marchewkę czy ma ona jakiś wpływ na to, ale to mniemam kwestia jakości wzroku bardziej. Co do samego nawilżenia macie jakieś preparaty sprawdzone które trzymacie w swojej apteczce ?

anka
Wysłany: 11:08 (15.09)
czesc, witaminy to podstawa zdrowego organizmu, dlatego też urozmaicona dieta jest bardzo ważna. Problem z zespołem suchego oka wynika raczej z warunków pracy oczu typu: ciągla praca przy monitorze, klimatyzowane pomieszczenia, suche powietrze, itp. A jaki ty masz problem? Nosisz okulary czy soczewki? Masz ciągle przesuszone oczy czy tylko czasem?

cicik
Wysłany: 19:54 (15.09)
tez mam odwieczny problem z oczami. nosze okulary od dziecka, nie jest to duża wada, ale bez okularów nie wyobrażam sobie funkcjonowania. Codziennie rano wpuszczam parę kropel tzw"sztucznych łez" bo mam bardzo wrażliwe oczy na słońce, latem jest to bardzo uciążliwe - zabójstwo oczu. Żadne krople nie pomagają a używałam już ich trochę :-9

anka
Wysłany: 22:31 (15.09)
sprawdź krople z Hialuronianem sodu czyli kwasem hialuronowym, jest to naturalny składnik oka. Polecam jest wiele dostepnych kropli w aptekach.

frezja
Wysłany: 19:14 (19.09)
Cytat:
" sprawdź krople z Hialuronianem sodu czyli kwasem hialuronowym, jest to naturalny składnik oka."

słyszałam, ze on naturalnie występuje w organizmie i warto używac krople z nim, no ale masz jakieś sprawdzone któe zawierają ten składnik. Ja nosze okulary. Nie mam nagminnego problemu, ale jak jestem poza domem potrzebuje coś co mi pomoże - do torebki.

anka
Wysłany: 12:58 (20.09)
mi akurat polecono krople starazolin hydrobalance i sprawdzają się u mnie rewelacyjnie, więc ja mogę je polecieć.

cicik
Wysłany: 15:20 (21.09)
dzięki za propozycje, na pewno skorzystam :-)

anka
Wysłany: 15:31 (24.09)
nie ma sprawy zawsze tez kogoś się radze, więc i chętnie radze innym :)

marlena905
Wysłany: 19:56 (17.12)
Polecam krople do oczu "Świetlik" mnie pomagają, a ich cena jest bardzo przystępna.

zolza
Wysłany: 09:51 (19.12)
polecam kropelki OXYAL, bardzo dobre:)

aleksi
Wysłany: 20:34 (10.01)
Używam kropli starazolin, bo od niedawna mam problem z oczami i jak je zakropię to przez chwilę odczuwam pieczenie. Nie wiem czy to normalne, po chwili już jest ok. Niedługo wizyta u okulisty, więc problem mam nadzieję się rozwiąż. Byle nie było to okularowe rozwiązanie ;).

akli178
Wysłany: 20:20 (19.01)
najlepiej to chyba będzie się wyspać :)

matea
Wysłany: 10:15 (20.02)
Na zmęczone oczy najlepsze są świeże plasterki ogórków :).

hijkl
Wysłany: 15:26 (24.02)
Dobre są też saszetki herbaty od rumianku :)

lolin
Wysłany: 14:30 (28.02)
Nawet niekoniecznie saszetki tylko zaparzyć rumianek i namoczone waciki nałożyć na oczy :).

kamila
Wysłany: 18:08 (20.03)
Słyszałam, że jeśli osoba pracuje wiele godzin przed monitorem warto robić przerwy i spojrzeć w tym czasie na jakiś odległy przedmiot za oknem(najlepiej zielony) nasze oczy odpoczywają w tym momencie:)

hijkl
Wysłany: 07:25 (22.03)
To też słyszałam, i próbowałam nawet, ale nie czułam różnicy :D

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone