Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Lęk przed lataniem...

Kategoria: Leki » Inne
Autor Wypowiedź

paprotka
Wysłany: 11:47 (24.06)
Czy wiecie jak można oswoić lęk przed lataniem samolotami? Uwielbiam zwiedzać i poznawać nowe regiony ale wręcz panicznie boję się latać i każda podróż jest dla mnie czymś strasznym...:( Możecie mi jakoś doradzić?

maniek
Wysłany: 20:32 (24.06)
mogę polecić lokomotiv, zawsze biorę przed wylotem i zasypiam. podróż mija szybko i bez stresu.

paulla
Wysłany: 18:19 (25.06)
setka i spać :D hehe

fredka
Wysłany: 11:52 (26.06)
"lokomotiv" bardzo dobry, polecam. A z ta setką to też nie głupi pomysł:-)

sara21
Wysłany: 11:06 (27.06)
zgadzam się z paullą, na szczęście lotniska mają sklepy wolnocłowe:))) sama też stosuję tą metodę, łatwiej mi zasnąć w samolocie

paprotka
Wysłany: 12:08 (27.06)
W samolocie nie jestem w stanie nic przełknąć wiec nie ma mowy w ogóle o piciu :(
A co myślicie o wizycie u psychoterapeuty, pomógłby coś, czy to już jest przesada udawać się z takim problemem do lekarza?

cicik
Wysłany: 18:55 (27.06)
generalnie wizyta nie zaszkodzi a może i pomoże, więc można spróbować.

alisa
Wysłany: 07:43 (28.06)
gdzieś wyczytałam info o leka pozwalających opanować lęk, np. naramienne opaski, które uciskając pewne punkty ciała i nie pozwalają tracić kontroli nad swoimi emocjami lub plastry na stres, działające odprężająco oraz uspokajająco.

bozena
Wysłany: 07:45 (28.06)
lęk przed lataniem to jakiegoś rodzaju choroba nazywa się "aerophobia" raczej nie ma skutecznej metody opanowania tego, to siedzi w nas, więc trzeba by było po prostu przezwyciężyć wlasne myśli :)

cicik
Wysłany: 10:49 (29.06)
jeżeli ktoś ma duże obawy przed lataniem, to może warto wybrać inny środek lokomocji

inka83
Wysłany: 15:16 (29.06)
A może im więcej będziesz latała tym bardziej się oswoisz ten lęk (przyzwyczaisz się). Dla mnie najgorszy moment podczas lotu to startowanie i lądowanie, ale staram się wtedy trzymać mocno faceta za rękę :)

paprotka
Wysłany: 20:04 (30.06)
Gdyby byłaby taka możliwość to pewnie wybierałabym inne środki transportu, ale na wakacje zazwyczaj wybieramy jakieś zagraniczne miejscowości do których podróż na przykład pociągiem/autokarem trwałaby kilka dni ;/

franky
Wysłany: 08:24 (03.07)
Jak chcesz odwiedzać egzotyczne, ciekawe miejsca to musisz oswoić ten lęk. Może rzeczywiście pomogłaby wizyta u psychologa albo jakaś hipnoza?

magik
Wysłany: 19:23 (13.07)
inka nie sądzę, żeby paprotka się przyzwyczaiła. Jak leciałem pierwszy raz samolotem to byłem zachwycony, z każdym kolejnym lotem jest zdecydowanie gorzej!!

paprotka
Wysłany: 17:19 (21.07)
Pożyjemy- zobaczymy... Tego roczny lot na wakacje mam już za sobą więc jestem spokojniejsza :) ...
ale pewnie ponowie zacznę panikować w przyszłym roku jak będę wybierała się na kolejny urlop ;/

maniek
Wysłany: 14:59 (29.07)
jeżeli ten lot przeżyłaś beż jakiś większych komplikacji, to pewnie następne będą już co raz lepsze i nie będziesz musiała się niczego obawiać.

paprotka
Wysłany: 14:34 (31.07)
Ten lot przeżyłam, trochę mnie wytrzęsło podczas przebijania się przez chmury, ale kto wie co będzie się działo przy następnym locie ;)

akli178
Wysłany: 09:30 (09.01)
Latanie jest super!!! :D

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone