Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Rozstępy

Kategoria: Leki » Inne
Autor Wypowiedź

alisa
Wysłany: 09:12 (09.06)
Czy ktoś zna "cudowną" metodę na pozbycie się rozstępów?? Kremy nie pomogły :(

cicik
Wysłany: 12:50 (10.06)
słyszałam o zabiegu mikrodermabrazji który polega on na mechanicznym złuszczaniu naskórka.

fredka
Wysłany: 12:56 (10.06)
Również za pomocą lasera lekarz może usunąć skórę pokrytą rozstępami, ale zabieg ten wymaga jednak długiej rekonwalescencji, aż powstałe ranki się zagoją. Laserowe usunięcie rozstępów jest bolesne i strasznie drogie (ok. 300 - 500 zł) za jeden zabieg, a zabiegów trzeba wykonać kilka.

Wiolka
Wysłany: 17:41 (14.06)
kremami nigdy całkowicie nie usuniesz rozstępów, można je jedynie troszkę zmniejszyć

paulla
Wysłany: 13:37 (15.06)
też probawałam kiedys kermów bo na udach mi powychodziły ale lipa jak były tak były. Na szczescie teraz już sie z nimi pożegnałam a czemu nie wiem :P Zaczełam biegać i pływać i jakoś zniknęły. Ale nie były głębokie więc może dlatego sport pomógł:)

bozena
Wysłany: 09:24 (10.07)
To paulla masz dobrze ja się też borykam z tym problemem ale niestety jak były tak są. Rozmyślam nad zabiegiem laserowym, bo staję sie to uciążliwe. Jakbym sie skusila napewno napiszę jaki rezultat :)

alisa
Wysłany: 08:12 (12.07)
To chyba nie ma cudownej metody :/ ale może jednak też się skusze na laser :)

paprotka
Wysłany: 09:56 (25.07)
A co z kobietami ciężarnymi? często borykają się one z problem rozstępów w ciąży... znacie jakieś dobre sposoby lub kremy?

maniek
Wysłany: 15:31 (29.07)
słyszałam o kremie pod nazwą CEPAN, podobno bardzo dobry na rozstępy po ciąży.

inka83
Wysłany: 08:40 (30.07)
Moje ciężarna koleżanka bardzo zachwalała kremy Musteli dla kobiet ciężarnych. Do plusów zaliczyła fakt, że można je stosować od pierwszych dni ciąży (aby uniknąć rozstępów), ładnie pachnie i szybko się wchłania. Ale do minusów zaliczyła jego cenę... Jest jak dla mnie bardzo, bardzo drogi i do tego nie jest dostępny we wszystkich aptekach...;/

fredka
Wysłany: 15:04 (01.08)
a konkretnie jak bardzo drogi???

inka83
Wysłany: 16:19 (03.08)
W zależności od promocji w aptece około 80-90 zł za sam krem 150 ml przeciw rozstępom. Podobno jest bardzo wydajny ale jak masz się nim smarować codziennie od pierwszych dni ciąży to tubka pewnie starczy na miesiąc. Więc cała kuracja wyjdzie drogo- jak dla mnie.

fredka
Wysłany: 10:45 (04.08)
kuracja od pierwszego miesiąca ciąży do końca to rzeczywiście spory wydatek. ale jeżeli ma pomóc to może warto spróbować.

inka83
Wysłany: 07:43 (05.08)
Podobno pomaga uniknąć rozstępów, ale nawet jak Ci się już jakiś pojawi to z tej serii można kupić krem na rozstępy... Czyli kolejny wydatek ;/

paprotka
Wysłany: 08:41 (07.08)
My kobiety to mamy przegwizdane... ciągle coś- jak nie rozstępy to cellulit ;/

maniek
Wysłany: 20:07 (07.08)
w takich momentach żałuję, że nie jestem facetem:-)

sara21
Wysłany: 21:21 (09.08)
wymysły mediów i firm kosmetycznych!!! Dziewczyny nie dajmy się zmanipulować! Skoro prawie wszystkie na to "cierpimy" to przestańmy zwracac na to taka uwagę!!!

paprotka
Wysłany: 19:00 (10.08)
Mi trochę rozstępów pojawiło się w okresie dojrzewania kiedy za szybko przybrałam na wadze. Jakoś przyzwyczaiłam się już do tego, że są na moim ciele ale jakbym miała możliwość to chętnie bym się ich pozbyła. Wyglądają mało estetycznie ;/

cicik
Wysłany: 10:38 (11.08)
chyba rzeczywiście przestańmy się tym przejmować. Ważne żebyś się czuły dobrze.

bozena
Wysłany: 13:46 (12.08)
Łatwo powiedzieć gorzej zrobić :) Każda kobieta ma fioła na punkcie swojego wyglądu :)

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone