Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

ustawa 2012

Kategoria: Leki » Inne
Autor Wypowiedź

piotrzet
Wysłany: 11:59 (02.06)
Podobno jakaś grupa prawnicza organizuje jesienią szkolenia na temat ustawy refundacyjnej, która wchodzi w życie od 01. 01. 2012.

Ustawa ta obejmować ma następujące zagadnienia:
Zakaz stosowania niejednolitych warunków umów
Zakaz stosowania "form zachęty"
Kary pieniężne nakładane w drodze decyzji administracyjnej
Przepisy karne
Skutki wprowadzenia zakazów dla marketingu
Skutki wprowadzenia zakazów dla relacji handlowych
Możliwy wpływ zakazów na modele dystrybucji i promocji w Polsce .

Czy ktoś brał udział w podobnym szkoleniu? Warto?

Wiolka
Wysłany: 13:43 (02.06)
z tego co wiem, do dla przeciętnego polaka ta ustawa nie przyniesie żadnej korzyści, nie sądzę, żeby taka wiedza mogła się przydać "szaremu" kowalskiemu, ale dla farmaceutów czy przedsiębiorców może być pomocne w działalności w tej branży.

ktosik
Wysłany: 14:00 (02.06)
Dla mnie, właścicielki apteki takie informację są koniecznie. Jeśli nie będę ich znała, nie będę rozumiała co oznacza ta zmiana.

piotrzet
Wysłany: 09:58 (06.06)
Też wydaje mi się, że to dobry pomysł. Tym bardziej, ze na takich warsztatach wydawane są bardzo pomocne materiały szkoleniowe.

sara21
Wysłany: 16:52 (06.06)
chociaż z drugiej strony żal.. ile to naszej kasy marnuje ten głupi rząd

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone