Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

odczulanie

Kategoria: Leki » Inne
Autor Wypowiedź

jovka
Wysłany: 23:12 (05.12)
Kidy pomaga a kiedy nie? Mam znajomego, który leczył się tak latami i nic to nie dało. Aktualnie mam stwierdzonych kilka alergenów i lekarz zaproponował mi to jako alternatywę dla łykania tabletek.

renaata
Wysłany: 10:13 (06.12)
Podobno odczulanie jest najskuteczniejsze w przypadku alergenów wziewnych, rzadko stosuje się je w alergiach pokarmowych.

Nastka
Wysłany: 11:04 (25.12)
Mój brat miał odczulanie, ale alergia mu nie przeszła...

piotrek_b
Wysłany: 21:37 (25.12)
moja znajoma też przeszła odczulanie, które nie pomogło.

renaata
Wysłany: 21:19 (27.12)
tak, czasami zamiast zupełnie usunąć alergię udaje się jedynie złagodzić jej objawy odczulaniem. ale taki efekt też przynosi odczuwalną ulgę choremu, a niekiedy może nawet uratować przed poważniejszymi konsekwencjami np. w przypadku uczuleń na jad owadów.

a_gatka
Wysłany: 11:43 (20.05)
a słyszeliście coś może o odczulaniu na kota? znajoma ma poważny problem.. da się to w ogóle rozwiązać?

paprotka
Wysłany: 11:07 (22.05)
Jeśli chodzi o mnie to jestem uczulona na pyłki traw, zbóż i byłam odczulana 2 razy. W pierwszym roku odczulania nie miałam ani poprawy ani pogorszenia. Rok później ponownie alergolog zlecił odczulanie, po którym latem było jeszcze gorzej bo doszła mi duszność i kaszel ;/ Puki co pozostaje mi przyjmowanie leków w okresie pylenia ;/

paulla
Wysłany: 14:07 (28.05)
jak byłam dzieckiem byłam alergikiem w okresie pylenia napuchnięte oczy, łzawienie wieczny katar. I przeszło samo :| znaczy się nie mam już takich silnych objawów jak kiedyś, teraz tylko lekki katar. Ciekawe czy to normalne, że bez leków samo przeszło?

paprotka
Wysłany: 10:06 (01.06)
Ile ja bym dało za to, żeby mi tak przeszła alergia ;/ Bez leków w okresie pylenia nie mam nawet po co wychodzić na spacer bo dostaje od razu ataku psikania i oczy mi niesamowicie łzawią :(
Krótko mówiąc Paulla zazdroszczę :)

alisa
Wysłany: 09:15 (09.06)
Mój kolega przechodził odczulanie jakieś 6 lat temu i do dzisiaj po alergii ani śladu :)

paprotka
Wysłany: 16:57 (09.06)
Ogólnie jestem dość uparta więc może mój organizm też podobnie pragnie postąpić i tak łatwo nie da się mnie odczulić :) już sama nie wiem czemu innym pomaga odczulanie a u mnie było jeszcze gorzej..

akli178
Wysłany: 15:13 (01.02)
może powinnaś skontaktować się ponownie z lekarzem??

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone