Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

recepta aptekarska

Kategoria: Leki » Inne
Autor Wypowiedź

magik
Wysłany: 17:17 (01.04)
wracając do tematu byłem dziś wykupić mamie receptę na 2 opak antybiotyku po 12 tabletek, a okazało się, że sa takie po 16, i wydała mi też 2 opakowania, powiedziała ż sami z lekarzem to poprawią

jovka
Wysłany: 15:39 (21.04)
To ja już nic nie rozumiem... Raz farmaceuta może coś poprawić innym razem nie? Mnie stosunkowo niedawno w jednej aptece wydano pełnopłatnie lek który jest na zniżkę, tylko dlatego, że lekarz popełnił jakiś błąd w opisie tego leku (chodziło o dawkę)

Nastka
Wysłany: 19:45 (02.05)
Właściwie nie rozumiem dlaczego lekarz na dyżurze nie może po południu wystawić recepty skoro jest taka potrzeba...

magik
Wysłany: 11:55 (07.05)
z tego co wiem to zarówno na pomocy wieczorowej jak i na dyżurze szpitalnym receptę można uzyskać w przypadkach naglych.

jovka
Wysłany: 17:12 (30.05)
Z tą pomocą wieczorową to rożnie bywa... Słyszałam nieciekawe historie o osobach, które zostały odesłane z kwitkiem do lekarza rodzinnego.

sara21
Wysłany: 12:18 (31.05)
jeżeli chodzi o receptę na leki które pacjent bierze stale na jakąś chorobę przewlekłą na zasadzie "bo wcześniej byłem w pracy", alebo "nie miałem czasu", no to faktycznie lekarz z dyżuru może odesłać.

renaata
Wysłany: 23:55 (01.06)
Zgadzam się. Z drugiej strony - popołudniowe godziny przyjęć w poradniach specjalistycznych to też fikcja.

basia
Wysłany: 18:53 (02.02)
Czy wiecie gdzie można pobrać nowy wzór recepty lekarskiej?

basia
Wysłany: 18:53 (02.02)
Czy wiecie gdzie można pobrać nowy wzór recepty lekarskiej?

poprzednia strona 1  [2] następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone