Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

L- karnityna

Kategoria: Leki » Inne
Autor Wypowiedź

kasia_85
Wysłany: 17:15 (16.10)
co o niej sądzicie? Ładnie wspomaga odchudzanie i podobno nawet działa pozytywnie na sprawność intelektualną, ale koleżanka mnie nastraszyła, że jeśli ją się stale dostarcza dodatkowo w suplemencie to szkodzi na stawy i nerki itp. (W ulotce nic o tym nie było...)

sara21
Wysłany: 19:50 (26.01)
zdrowy organizm produkuje l-karnitynę w ilościach wystarczających do utrzymania wagi, natomiast osób z chorobami nerek czy wątroby często występuje jej niedobór.

Nastka
Wysłany: 08:57 (27.01)
Jeśli zacznę używać l karnityny, żeby przyspieszyć odchudzanie, czy np. jak ją odstawię mój organizm nie będzie produkował jej za mało? bo już się przyzwyczai do zewnętrznych dawek?

cicik
Wysłany: 09:13 (03.09)
z tego co wyczytałam to na razie jest brak jakichkolwiek informacji ostatecznej oceny toksyczności L-karnityny w długoterminowym stosowaniu.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone