Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

chińskie bańki

Kategoria: Uroda » Fitness
Autor Wypowiedź

renaata
Wysłany: 11:06 (21.10)
Słyszeliście może o czymś takim jak chińskie bańki? Podobno dobrze wpływają na cellulit... To znaczy oczywiście usuwają go. ;) Czy ktoś próbował takiej metody? Jakie były efekty?

Nastka
Wysłany: 20:09 (22.10)
Chodzi o takie śmieszne, nie szklane tylko z gumy? Kiedyś miałam stawiane, ale na przeziębienie. Niezbyt przyjemne to było...

renaata
Wysłany: 22:54 (24.10)
dokladnie o taka banke mi chodzi. podobno mozna nia wykonywac samodzielnie masaz ulatwiajacy pozbycie sie celulitu a nawet kilku centymetrow w obwodzie uda. czy to prawda?

Nastka
Wysłany: 17:42 (26.10)
hm... pytanie tylko, czy samodzielnie wykonywany masaż też odniesie skutek... czy nie warto zainwestować w wizytę w profesjonalnym gabinecie?

Wiolka
Wysłany: 20:12 (27.10)
to zależy jaka część ciała masujesz... z plecami będzie trudniej samemu;), ale uda czy brzuch to nie problem

jovka
Wysłany: 13:39 (03.11)
Też słyszałam, że to jest niezłe na cellulit, zwłaszcza w połączeniu z jakimś preparatem z kawy. Działa ponoć całkiem szybko, można masaż robić samemu, albo w gabinecie.

magik
Wysłany: 20:27 (03.11)
czy te bańki oprócz efektów kosmetycznych mają też działanie lecznicze?

jovka
Wysłany: 18:27 (09.11)
Podobno dobre efekty przynoszą przy przeziębieniu i grypie, bólach pleców, astmie i nawet chorobie lokomocyjnej. Ale tradycyjna medycyna chińska zaleca bańki przy innych, nawet poważniejszych dolegliwościach - tu bym jednak zalecała ostrożność i skonsultowanie się z lekarzem przed eksperymentowaniem na własnym zdrowiu...

agusia
Wysłany: 20:57 (16.11)
a w jaki sposób to działa?

mamuska
Wysłany: 14:05 (20.11)
co do zastosowania przy grypie- czytałam, że bezwzględnie nie można stosować tych baniek przy gorączce

freddy
Wysłany: 12:38 (25.11)
troszkę poczytałem o tym...hmm ciekawa metoda leczenia, ale czy to nie jest trochę bujda na resorach?

Nastka
Wysłany: 08:24 (29.11)
Wiesz, ja się czasami zastanawiam, czy wszystkie rzeczy reklamowane jako cud na cellulit nie są troszeczkę naciągane ;)

jovka
Wysłany: 15:20 (29.11)
Wydaje mi się, że na przeziębienie bańki ogólnie pomagają. Przynajmniej ja kiedyś miałam stawiane i poczułam się lepiej - to znaczy nie wiem, czy skracają czas trwania infekcji, ale na pewno przynoszą ulgę w objawach.

renaata
Wysłany: 09:29 (30.11)
mam podobne zdanie co jovka. taki masaż poprawia krążenie i bardzo relaksuje.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone