Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

kąpieliska

Kategoria: Uroda » Fitness
Autor Wypowiedź

renaata
Wysłany: 23:36 (10.07)
lato w pełni i aż ciągnie nad wodę. Czy po tegorocznych powodziach należy zachować jakieś szczególne środki ostrożności wybierając np. nad jezioro?

friko
Wysłany: 08:29 (12.07)
prawdę mówiąc trochę się boję pojechać nad jezioro, ale na stronie MZ nie ma żadnych ostrzeżeń na ten temat...

Nastka
Wysłany: 23:56 (12.07)
Znam dziewczynę, która dostała paskudnej alergii w zeszłym roku, bo kąpała sie w jeziorze w którym pływały jakies glony

fit82
Wysłany: 20:06 (13.07)
teraz dla odmiany w rzekach pływają rozkładające się zwierzęta hodowlane...

freddy
Wysłany: 13:13 (14.07)
ale słyszałem w telewizji, że np Poznańskie kąpieliska są dopuszczone do użytku

ninka
Wysłany: 13:51 (14.07)
przecież sanepid bada wodę- gdyby stwarzała zagrożenie, wszędzie by o tym huczeli!!!

friko
Wysłany: 15:32 (15.07)
w sumie może macie rację- ale i tak wolę nie ryzykować...

magik
Wysłany: 09:49 (16.07)
myślę, że bezpieczniejsze byłyby odkryte baseny. Co o tym sądzicie?

Nastka
Wysłany: 19:58 (16.07)
W sumie tak. chociaż, jeśli mam być szczera kąpieliska nad którymi byłam wyglądały ok. a właśnie niektóre baseny odkryte pachną tak, jakby przed chwilą kąpano w nich.. echm.. "zwierzęta hodowlane"... ;)

jovka
Wysłany: 21:18 (16.07)
bez przesady, myślę że zapach to po prostu chlor - nie jest to najpiękniejsza woń, ale zapewnia odkażanie wody :)

renaata
Wysłany: 12:26 (17.07)
Niektóre baseny są ozonowane, dzięki temu efekt jest podobny, a brzydkiego zapachu chloru nie ma. Nie wiem tylko gdzie znajdują się takie odkryte baseny, ozon do tej pory spotykałam tylko na krytych.

jovka
Wysłany: 15:57 (17.07)
To prawda, chociaż znam osobę, która źle reaguje na wodę ozonowaną. Wbrew pozorom ozon odkaża jeszcze silniej niż chlor.

piotrek_b
Wysłany: 13:22 (18.07)
ja już wolę zapach chloru niż jakieś bliżej niezidentyfikowane roślinki na dnie jeziora.

ninka
Wysłany: 09:02 (19.07)
oj tak! pod tym względem odkryte baseny są o niebo lepsze od jezior- jedyne, co mnie tam męczy to tłumy latem i same znajome twarze. nad jeziorem można skryć się przynajmniej na jakiejś dzikiej plaży...

jovka
Wysłany: 11:06 (20.07)
... a na dzikiej plaży dorwą człowieka wspomniane sinice ;) Za to na tych nie-dzikich czekają tłumy ludzi.

renaata
Wysłany: 07:51 (22.07)
Ja bym tam nie martwiła się na zapas. Jeśli jakieś kąpielisko jest dopuszczone, to nie ma się raczej czego obawiać. W tym roku więcej szkody jest przez wypadki wodne, niż przez zachorowania związane z zanieczyszczeniem, czy glonami...

freddy
Wysłany: 21:13 (28.07)
o tak... wielu ludziom zupełnie brak wyobraźni, szczególnie po alkoholu.

Wiolka
Wysłany: 19:19 (07.08)
kąpałam się niedawno w jednym z podpoznańskich jezior, dopuszczone przez sanepid, ale tak mi potem strój kąpielowy śmierdział od tej wody, ze chyba już sie tam nie wykąpię.

renaata
Wysłany: 22:25 (08.08)
nad morzem przejrzystość wody też miejscami pozostawia wiele do życzenia ;) co nie musi od razu na szczęście oznaczać od razu większego zagrożenia ... chociaż komfort kąpieli to inna sprawa

friko
Wysłany: 15:15 (09.08)
w tym roku nie wybieram się nad morze, bo raczej nie mam ochoty kąpać się w tej mętnej i lodowatej wodzie ;P

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone