Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

hula hop

Kategoria: Uroda » Fitness
Autor Wypowiedź

Wiolka
Wysłany: 21:20 (24.06)
Podobno ćwiczenia na nim świetnie wyszczuplają? Macie jakies doświadczenia w ćwiczeniach na Hula Hop?

jovka
Wysłany: 23:24 (24.06)
Kiedyś chodziłam na zajęcia z aerobiku i czasami były tam wykorzystywane Hula Hopy (-jakkolwiek się odmienia to słowo), często dość nietypowo - czasami w formie skakanki czy przy różnych skłonach.

Nastka
Wysłany: 17:28 (25.06)
Wydaje mi się, że to nie jest zbyt wysiłkowe ćwiczenie...

sara21
Wysłany: 20:49 (25.06)
też slyszałam, że pozwala zgubić centymetry w talii. Nie chodzi o wysilek, tylko o napięcie mięśni w czasie kręcenia tym kolem

ninka
Wysłany: 11:05 (26.06)
kręciłam kiedyś hula-hopem nałogowo! Nastka- nie daj się zmylić- po kilku minutach można się porządnie zmęczyć! ;)
co do mięśni- słyszałam o sytuacjach, kiedy z jednej strony talii mogą się lepiej ukształtować niż z drugiej- zależy od kierunku kręcenia hula-hopem ;P

bas_ka
Wysłany: 12:22 (29.06)
tak, ja umiem w lewo a nie umiem w prawo:)

fredka
Wysłany: 12:51 (16.06)
słyszałam, że ćwiczenia z Hula Hop-em są dobre na mięśnie pośladków;-)

alisa
Wysłany: 12:10 (17.06)
ćwiczenia z hula hop aktywują dużą grupę mięśni brzucha, talii, pośladków i ud. Efekty ćwiczeń z kółkiem to m.in. zmniejszenie obwodu w talii, wyszczuplenie bioder, likwidacji tzw. boczków, wysmuklenie ud, spłaszczenie brzucha.

paulla
Wysłany: 12:12 (17.06)
słyszałam też, że do ćwiczeń z hula hop, które pomagaja kształtować sylwetkę nadaję się "kółko", które ma 1,5 do 2 kg ciężkości. Ponieważ te znane nam z dzieciństwa są zbyt lekkie do pracy nad sylwetką. Kumpela kiedyś znalazła hula hop z takimi wypustkami co dodatkowo masuję ciało :D

agula
Wysłany: 19:16 (23.06)
ooo hula hop od razu kojarzy mi się z dzieciństwem :D

maniek
Wysłany: 20:37 (24.06)
mi też:) mama zawsze wymyślała mi i mojej siostrze ciekawe zabawy, nawet kiedyś potrafiłam nimi żonglować.

bas_ka
Wysłany: 16:37 (09.07)
ja byłam na podwórku specjalistką od kręcenia hula hopem na szyi:)

cicik
Wysłany: 11:07 (17.07)
a znacie jeszcze jakieś zabawy z dzieciństwa???

inka83
Wysłany: 08:05 (18.07)
U mnie na podwórku skakałyśmy z dziewczynami w gumę... i zawsze była super zabawa :)

maniek
Wysłany: 17:00 (18.07)
jak chodziłam do szkoły podstawowej to skakałyśmy na każdej przerwie:-)

fredka
Wysłany: 17:01 (18.07)
nasza paczka często grała w kasy i w tzw. kółko

inka83
Wysłany: 07:50 (19.07)
Kasy czy klasy? i co to za zabawa w kółko? Może u mnie nazywało się tę zabawę jakoś inaczej i dlatego jej nie kojarze :)

fredka
Wysłany: 13:11 (19.07)
oczywiście, że klasy. zjadłam literkę :-)
jeżeli chodzi o grę w kółko, to rysowaliśmy na ziemi okrąg i dzieliliśmy je zazwyczaj na 4 równe części.
kopaliśmy kamień między sobą. chodziło oto, że jeżeli kamień dotknął drugiej osoby, albo wyleciał poza okrąg to osoba kopiąca zabierała pole przeciwnikowi, na długość dwóch stóp. Wygrywała ta osobą która zdobyła największa część.

paprotka
Wysłany: 14:41 (20.07)
He he, śmieszna zabawa :) nie pamiętam jak się dokładnie nazywała zabawa z mojego dzieciństwa ale chyba kolory...:) chodziło o to, że kręciło się skakanką i wymieniało się kolory. Jak kogoś dotknęła skakanka to musiał posiadać wymieniony akurat kolor, jak nie miał to odpadał :)

cicik
Wysłany: 08:56 (22.07)
ciekawa zabawa:-) ja pamiętam zabawę z kolorami pod nazwą "Krowa" jedna osoba była krową i mówiła kolory, jak powiedziała biały to trzeba było uciekać, gdy kogoś złapała to ta osoba kucała, a inne musiały ja "wybawić". gdy krowa złapała wszystkich ostatnia osoba przejmowała jej rolę i tak w kółko

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone