Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

aktywny wypoczynek w wakacje

Kategoria: Uroda » Fitness
Autor Wypowiedź

jovka
Wysłany: 07:43 (11.06)
Czas pomyśleć o urlopie ;) Najlepiej wspominam te wyjazdy, które łączyły się z aktywnym wypoczynkiem - jazda konna, spływy kajakowe itp. Czy macie już jakieś plany na ten sezon? Gdzie wyjeżdżacie i czy znacie jakieś tańsze oferty?

ninka
Wysłany: 09:36 (16.06)
prawdę mówiąc preferuję leżenie do góry brzuchem na plaży ;)

jovka
Wysłany: 00:04 (23.06)
myślę, że urlop to wyjątkowa okazja na podreperowanie kondycji. Szkoda czasu na leżenie plackiem ;)

friko
Wysłany: 14:23 (24.06)
też tak myślę!! uwielbiam trekking w polskich górach- mało kosztowne, reperuje kondycje i zdrowie, pozwala zrzucić zbędne kilogamy, a piękne widoki gratis ;))

Wiolka
Wysłany: 21:21 (24.06)
no nie wiem czy tak gratis... wakacje w Polsce kosztują tyle co i egzotyczne wyprawy

ninka
Wysłany: 11:03 (26.06)
wiadomo- jeśli wynajmuje się lepszy pokój z pelnym wyżywieniem i łazienką, to może wyjść drogo. ja zazwyczaj sama przygotowuje posiłki, więc trochę kasy zostaje na jakies zabiegi pielęgnacyjne ;))

fit82
Wysłany: 13:47 (27.06)
ja preferuję biwaki, hostele i górskie schroniska. niewielkie koszty gwarantowane! a co do warunków- wygoda wystarczy mi we własnym mieszkaniu, na wakacjach mogę spać w śpiworze na karimacie- byleby żadne robactwo po pokoju nie chodziło (bo namioty, to już inna bajka hehe ;P)

jovka
Wysłany: 22:31 (28.06)
Oj tak. Robactwu mówimy zdecydowane nie. Ostatnio na wyjeździe myślałam, że kafelki w łazience hotelowej mają wzorek w ciapki. Po zapaleniu światła ciapki uciekły w kierunku ścian :/ ... Koszmar....

bas_ka
Wysłany: 12:29 (29.06)
fuj... okropieństwo, a co do aktywnego wypoczynku, to fajnie na plaży pograć w pilkę, badmintona, można się wtedy ładnie opalić unikając męczącego leżenia plackiem na kocu:)

ninka
Wysłany: 18:06 (01.07)
to jest chyba dobre rozwiązanie dla tych, co lubią 'bierny' wypoczynek, jak ja. przy grze w piłkę można się trochę spocić, ale opalenizna rekompensuje inne niedogodności ;P;P

Wiolka
Wysłany: 20:49 (02.07)
tak, zgadzam się, a leżenie na plaży bez ruchu jest równie męczące jak gra w piłę.

fit82
Wysłany: 09:35 (03.07)
to nie dla mnie! plaża to jedynie późnym wieczorem, żeby porobić fotki o zachodzie słońca, a w ciągu dnia zwiedzanie okolicy- najlepiej żeby były to jakieś bunkry, zamki, albo przejażdżki rowerowe.

jovka
Wysłany: 15:18 (05.07)
Dokładnie, a na rowerze opalenizna tak samo gwarantowana, jak w przypadku leżenia naleśnikiem. ;)

ninka
Wysłany: 09:05 (19.07)
zapomniałam napisać o moim ulubionym nordic walking! wiele dyskusji już było na ten temat- ja uwielbiam! przy okazji można wymienić najświeższe ploteczki z przyjaciółką ;))

renaata
Wysłany: 22:48 (22.07)
Sporty wodne zdecydowanie, byle z głową. Zwłaszcza w tym roku statystyki trochę przerażają. Podobno w wypadkach wodnych zginęło tego lata do tej pory więcej ludzi niż w samochodowych...

Nastka
Wysłany: 11:27 (23.07)
Niemożliwe... Może statystyki obejmują też skutki powodzi?...

friko
Wysłany: 08:04 (25.07)
też mi sie coś obiło o uszy! ponoć codziennie tonie 10 osób...

Wiolka
Wysłany: 13:42 (30.07)
haha a moja mama na urlopie biega po sklepach i marketach:)))

fit82
Wysłany: 18:57 (30.07)
ooo! to też jest bardzo niebezpieczne ;P szkodzi przede wszystkim domowemu budżetowi ;)

bas_ka
Wysłany: 13:12 (03.08)
mówi się, że pieniądze szczęścia nie dają... dopiero zakupy:)

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone