Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Jak zdrowo żyć?

Kategoria: Uroda » Fitness
Autor Wypowiedź

30latek
Wysłany: 19:48 (07.11)
Praca, dom, praca, bark czasu. Czuje że coraz gorzej ze mną. Podrzucie ciekawe pomysły jak można się zrelaksować lub zdrowo zmęczyć po całym dniu pracy?

ciekawska
Wysłany: 19:52 (07.11)
Ja polecam basen. Godzinka pływania w zimnej wodzie sprawia że czuje się lekko i pełna energii! Do tego to godzina ćwiczeń na kręgosłup, co przy siedzącej pracy jest wskazane.

Wiolka
Wysłany: 14:52 (10.11)
jesienny spacer z miłą towarzyszką:)

freddy
Wysłany: 12:57 (13.11)
moja propozycja to rowerek stacjonarny, a jeśli masz mocne kolana to bieżnia, a potem relakasująca kąpiel.

hankaaa
Wysłany: 12:23 (15.11)
Polecam kąpiel z dodatkiem olejku lawendowego, można zgasić światło i zostawić tylko świeczki. Po wyjściu z łazienki dzbanuszek świeżo zaparzonej herbaty i miękki kocyk :) Oczywiście nie zaszkodzi mieć towarzysza, do rozmowy.

krysia78
Wysłany: 15:40 (21.11)
Do tego trzeba mieć wannę... A może domowy masaż? Polecam dla zmęczonych par ;)

bas_ka
Wysłany: 15:29 (08.01)
ja lubię wieczorkiem włożyć ciepłe kapcie, zaparzyć herbatkę i obejrzeć dobry film.

30latek
Wysłany: 13:20 (12.01)
Mamy przepiękną zimę więc razem z rodziną organizujemy kulig lub bitwy na śnieżki!! Trochę ruchu i śmiechu nikomu zawsze pomaga na zły dzień ;)

piotrek_b
Wysłany: 20:04 (19.01)
ja i moja dziewczyna uwielbiamy lepić bałwany:)

fit82
Wysłany: 07:25 (26.05)
nie tylko sport, ale też zdrowe odżywianie sprawiają, że będziesz czuć się mniej zmęczony i bardziej zrowy!!

renaata
Wysłany: 13:43 (02.06)
Niestety, tryb zabiegany tryb życia, który prowadzi większość z nas z pewnością nie sprzyja zdrowemu odżywianiu...

fit82
Wysłany: 13:51 (27.06)
czasem wystarczy 10 minut dziennie żeby zmienić swoje nawyki. wiadomo- rano często nie ma czasu siedzieć w kuchni, dlatego dobrze przygotować posiłek na następny dzień wieczorem, albo gotować większe porcje zup, mięsa etc i je później mrozić ;)

renaata
Wysłany: 12:40 (12.01)
Ostatnio czytałam ciekawy artykuł o tym, że efekty zdrowotne regularnego szybkiego marszu mogą być porównywalne z codziennym joggingiem, a mniej obciąża to stawy i kręgosłup. Istotne, zwłaszcza jeśli wcześniej prowadziło się zupełnie siedzący tryb życia.

jovka
Wysłany: 01:26 (17.01)
tak... ponoc juz zwykle omijanie kazdej windy na rzecz schodow poprawia kondycje. ;)

agusia
Wysłany: 20:52 (20.01)
fajna lekturka na ten temat:

http://www.tel-med.pl/pl/section/29/zdrowe-nawyki-w-nowym-roku

fredka
Wysłany: 15:46 (21.09)
po pracy warto pobiegać, potem parę brzuszków i pompki:-)

basia
Wysłany: 19:34 (23.02)
Ja praktykuje bieganie po schodach:) Bardzo męczące, ale skuteczne w utracie wagi

aleksi
Wysłany: 08:30 (02.03)
Ciepłe kapcie, kocyk, herbata-ok relaksuje, ale to rady dla emerytów. Idzie wiosna więc proponuję zacząć biegać, zapisać się na basen, siłownię, jeździć na rowerze :). To na pewno doda nam energii, bo podczas wysiłku wydzielane są endorfiny-hormony szczęścia.

maniek
Wysłany: 20:11 (03.03)
popieram aleksi , idzie wiosna warto się za siebie wziąć, ja ostatnio preferuje szybki spacer 3-5 km, lepszy od biegania, mniej się męczymy

kamila
Wysłany: 17:44 (04.03)
Słyszałam, że podczas szybkiego i dłuższego marszu można osiągnąć lepsze rezultaty w porównaniu z bieganiem. Dotyczy to spalania kalorii i regularnej pracy mięśni.

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone