Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

co na "zakwasy:

Kategoria: Uroda » Fitness
Autor Wypowiedź

nurek98
Wysłany: 13:23 (28.08)
Witam, Chciałem zapytać czy bierze ktoś z Was jakieś środki na regenerację mięśni i zakwasy? Biegam i jeżdżę na rowerze hobbystycznie ale lubię się wyżyć, jednak po takim treningu (mimo rozciągania) mam kolejny dzień z głowy. Nie chce brać żadnych chemicznych odżywek. Może ktoś zna jakieś naturalne środki albo ma jakąś domowy sposób na takie sytuacje ? :) będę wdzięczny za odpowiedź. pozdrawiam.

zuza_k
Wysłany: 18:06 (06.10)
Nasza trenerka aerobiku polecała gorącą kąpiel i na drugi dzień chłodny (najlepiej zimny) prysznic. Chociaż nie jestem pewna czy to rzeczywiście działa :)

kasia_85
Wysłany: 11:19 (07.10)
Oj, a ja gdzieś czytałam że od tego może się robić cellulit :(

zuza_k
Wysłany: 12:10 (07.10)
Acha, w moim przypadku to by wiele tłumaczyło... :( ;) A tak poważnie, to tamta trenerka raczej ma figurę idealną, więc nie wiem czy to prawda...

sara21
Wysłany: 18:41 (07.10)
hehe zaptaj trenerkę czy nie robiła sobie liposukcji, zeby was zachęcić:-) a na zakwasy najlepszy jest ruch:-) Rozgrzej bolące mięśnie to przestana boleć

gosia
Wysłany: 10:40 (09.10)
Czyli trzeba masować... proponuje zwerbować do tego swojego faceta :)
Albo skorzystać z profesjonalnego masażu ;)

magik
Wysłany: 14:26 (09.10)
Są różne kremy, maści dla sportowców, może warto zapytać o coś takiego w aptece? Pozdrawiam:)

diabetyczka
Wysłany: 16:55 (19.10)
kiedyś był taki żel arcalen. To była fajna sprawa, ale nawet nie wiem, czy go jeszcze produkują.

agusia
Wysłany: 15:04 (07.02)
ja polecam plastry rozgrzewające, chciaż większe zastosowanie mają chyba po urazach.

jovka
Wysłany: 23:21 (17.06)
moim zdaniem nic nie pomaga na zakwasy... może poza regularnym ćwiczeniem.

Wiolka
Wysłany: 19:18 (07.08)
na zakwasy najlepsze jest rozciąganie bolących mięśni i ćwiczenia

fit82
Wysłany: 12:47 (10.08)
jak juz dojdzie do zakwasów, to pomagaja masci ziołowe- np. końska; ale można zakwasów uniknąć- przed wysiłkiem koniecznie rozgrzewka, a po- rozciąganie!

renaata
Wysłany: 15:04 (10.08)
Ja tam nie wiem. Mi zakwasy dokuczają niezależnie od intensywności rozgrzewki...

friko
Wysłany: 12:25 (11.08)
dokuczać, może i dokuczają- ale na pewno będą łagodne i nie będą utrudniać normalnego funkcjonowania...

ninka
Wysłany: 18:15 (12.08)
jeździłam kiedyś na zawody lekkoatletyczne- rozgrzewka i rozciąganie 'po' były pod ścisłym nadzorem- czyli niby konkretnie, fachowo etc etc, a i tak następnego dnia ledwie można było wstać z łóżka...

Nastka
Wysłany: 20:05 (28.08)
Podobno zakwasy mają związek raczej z małymi nadwyrężeniami mięśni niż z jakimikolwiek kwasami ;) więc za mocny masaż może tylko pogłębić dolegliwości...

piotrek_b
Wysłany: 19:43 (29.08)
zakwasy są związane z produkcją kwasu mlekowego podczas wysilku fizycznego.

friko
Wysłany: 12:19 (30.08)
a najlepszym sposobem żeby je zwalczyć są kąpiele solankowe! ;)

bas_ka
Wysłany: 12:17 (02.09)
a mozna sobie taką kąpiel "zafundować" w domowym zaciszu?

ninka
Wysłany: 12:30 (03.09)
słyszałam kiedyś o różnych solach do kąpieli- myślę że właśnie o to będzie chodzić...

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone