Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

dieta proteinowa

Kategoria: Zdrowie » Dietetyka
Autor Wypowiedź

renaata
Wysłany: 23:29 (09.01)
co sądzicie o takiej diecie? ponoć efekty mają być fantastyczne. jednak pierwszy etap eliminuje zupełnie warzywa i owoce - co nieco mnie zaniepokoiło...

Nastka
Wysłany: 00:06 (11.01)
chyba wiem o jaką dietę chodzi. koleżanka faktycznie świetnie schudła w ten sposób ładnie. chociaż w jej diecie po jakimś czasie pojawiły się warzywa, nie wszystkie oczywiście.

renaata
Wysłany: 12:27 (12.01)
ok, chyba coś robię nie tak z tą dietą, ponieważ już po kilku dniach złapałam przeziębienie... chyba, że to zbieg okoliczności. Chyba jednak powinnam zacząc suplementować witaminki ;)

agusia
Wysłany: 21:14 (12.01)
podobno jest bardzo uboga w witaminy itp.

diabetyczka
Wysłany: 13:15 (15.01)
koleżanka stosowała, ale dosłownie po kilku dniach strasznie zaczęły jej włosy wypadać- brak witamin

jovka
Wysłany: 01:24 (17.01)
znam pana, ktory schudl ponad 10 kg bez efektu jojo na takiej diecie. warzywa owszem byly w niej obecne, nie wszystkie (np ziemniaki nie), i tylko co 2 dzien.

freddy
Wysłany: 21:11 (17.01)
a na czym polega?

Nastka
Wysłany: 16:18 (21.01)
Przez jakiś czas je się tylko produkty o wysokiej zawartości białka, ubogie w cukry i tłuszcze, takie jak chudy ser, mleko, jogurty. Wolno jeść natomiast ryby i pewne dodatki, które nieco ratują przed brakiem witamin ;). Potem już zaczyna się po ludzku wprowadzać niektóre warzywa. Ale o ziemniaczkach np. możesz zapomnieć ;)

renaata
Wysłany: 13:10 (24.01)
ok. mogę powiedzieć, że dietka całkiem skuteczna. już widzę pewne rezultaty jeśli chodzi o wymiary i wagę ;) na wadze drgnęło niewiele, kilka kg, ale spodnie luźniejsze ;)

Nastka
Wysłany: 11:06 (26.01)
Z wagą różnie bywa. Czasami nie zmienia się mimo, że faktycznie już się odchudzisz...

mamuska
Wysłany: 11:50 (28.01)
a z czego to może wynikać, że tracisz centymetry a kilogramy zostają?

Nastka
Wysłany: 09:58 (31.01)
najlepiej jeśli powodem jest przyrost masy mięśniowej. tylko nie wiem dlaczego coś takiego się dzieje, kiedy nawet nie ćwiczę przy odchudzaniu :)

jovka
Wysłany: 11:11 (31.01)
czasami początkowa utrata wagi to tylko utrata wody... można podejść nazbyt entuzjastycznie do tego zjawiska... a potem odchudzanie nieco zwalnia ;)

freddy
Wysłany: 17:52 (31.01)
całymi tygodniami żyć o serku i rybce? Masakra

agusia
Wysłany: 11:11 (03.03)
kurcze tak zachwalacie... może się przekonam

magik
Wysłany: 20:11 (30.03)
podejmujesz wyzwanie? Daj znać o efektach

fredka
Wysłany: 12:33 (31.03)
podziwiam,że się ktoś zdecydował na ta dietę, ja bym nie dała rady:-()

diabetyczka
Wysłany: 10:44 (04.04)
ja chyba też nie, nie tylko ze względu na cukrzycę, ale o samych jogurtach i niektórych warzywkach się nie da funkcjonować.

maniek
Wysłany: 10:03 (13.04)
gotowane mięso też można jeść?

cicik
Wysłany: 10:39 (01.05)
co do gotowanego mięsa to chyba tak, bo pieczone można,
wskazane jest spożywanie dużej ilości ryb

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone