Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

dieta jesień/zima

Kategoria: Zdrowie » Dietetyka
Autor Wypowiedź

renaata
Wysłany: 14:58 (08.10)
Co roku mam wrażenie, że na zimę przybieram na wadze, co mi się niezbyt podoba... Latem trochę chudnę więc niby wszystko wraca do normy, ale w tym roku postanowiłam wyglądać po ludzku np. na sylwestra ;) Wcześniej oczywiście też próbowałam, ale zawsze kończyło się to tak, że jakoś kiepsko się czuję na diecie jesienią - nie wiem brak witamin czy coś w tym stylu... A Święta oczywiście tylko pogarszały sytuację pod względem ilości zjadanych kcal ;) Jeśli możecie mi polecić jakieś dobrze zbilansowane dietki na ten okres, będę bardzo wdzięczna :)

sara21
Wysłany: 19:17 (12.10)
nie wierzę w diety, które nie mają wpływu na nastrój. Zawsze to są wyrzeczenia. Mój sposób na utrzymanie sylwetki to picie dużej ilości wody systematycznie w ciągu dnia, zmniejsza to apetyt

Nastka
Wysłany: 23:38 (12.10)
na pewno. ale zle ulozona dieta odchudzajaca moze wplywac na samopoczucie nie tylko z powodu odmawiania sobie przyjemnosci jedzenia. kolezanka miala problem z ogolnym spadkiem energii, myslala ze to normalne, skoro je mniej kcalorii. okazalo sie, ze przyczyna byly braki magnezu, zelaza, witaminy B i kilku innych.

freddy
Wysłany: 19:22 (18.10)
to nie sztuka jeść mniej, ale jeść tak, by dostarczyć odpowiednią ilość witamin i minerałów.

Nastka
Wysłany: 08:58 (29.11)
oj tak... zwłaszcza, że nagłe napady ochoty na niezdrowe przekąski moga właśnie świadczyć o niedoborach różnych ważnych substancji.

renaata
Wysłany: 08:56 (30.11)
tak. w takim razie mi brakuje wieeelu różnych substancji. Szkoda, że mój organizm najchętniej poszukiwałby ich w słodyczach ;)

jovka
Wysłany: 23:02 (05.12)
Zawsze można pomyśleć o suplementach - nie jest to może idealne rozwiązanie ale zawsze...

renaata
Wysłany: 23:58 (11.12)
Śłyszałam ostatnio, że jesień/zima to ogólnie nieciekawy sezon na odchudzanie, bo organizm w pewnym sensie naturalnie nie jest przyzwyczajony do tego, aby chudnąć, kiedy nadchodzą niskie temperatury. Ale może szukam sobie usprawiedliwienia ;)

freddy
Wysłany: 19:40 (13.12)
skoro organizm domaga się większych ilości jedzenia to lepiej jeść lżejsze posiłki i przekąski

bas_ka
Wysłany: 18:55 (15.12)
renaata nie jest z Tobą tak źle, niektórzy lekki przyrost wagi na przełomie jesieni i zumy usprawiedliwiają mówiąc, ze zbieraja zapasy na zimę;) chociaż trzeba przyznać, ze takie zimnisko to nienajlepsza pora np na aktywność fizyczną, chyba że na siłowni.

Nastka
Wysłany: 10:02 (16.12)
O tak, to prawda... Sama perspektywa wyjścia na dwór nie jest zachęcająca kiedy termometr pokazuje -10. brrrr...

mamuska
Wysłany: 11:09 (17.12)
i nawet jeśli nie mamy większego apetytu to chyba trudno utrzymać wagę.

ania951
Wysłany: 20:43 (22.01)
prawda..

matea
Wysłany: 15:37 (02.02)
Zimą trzeba dać się nacieszyć naszemu organizmowi kcalami ;). Na poprawę wyglądu/kondycji przyjdzie czas wiosną ;).

iwi
Wysłany: 15:04 (03.02)
Dokładnie tak. Zgadzam się z Mateą. Zimą człowiek jest leniwy i osowiały, wiosną mamy więcej energii i to jest dobry czas na diety, bo każdy chce wyglądać dobrze przed latem ;).

hijkl
Wysłany: 08:06 (26.02)
Ojj tak święte słowa, że każdy chce dobrze wyglądać przed latem :D sukienki tralalala :D :D :D

matea
Wysłany: 14:48 (27.02)
Już nie mogę się tego doczekać :).

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone