Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Czy kawa jest zdrowa?

Kategoria: Zdrowie » Dietetyka
Autor Wypowiedź

jovka
Wysłany: 14:14 (13.04)
Z jednej strony mówi się, że posiada antyutleniacze, inni uważają, że szkodzi na serce i żołądek... Jakie są wasze opinie?

renaata
Wysłany: 20:34 (16.04)
Z tym sercem to słyszałam, że szkodzi tylko wtedy, kiedy ma się już jakieś predyspozycje do chorób.

bas_ka
Wysłany: 13:30 (18.04)
ja słyszałam, że filiżanka kawy wspomaga odchudzanie ale z kolei powoduje zmianę ciśnienia krwi.

jovka
Wysłany: 07:36 (22.04)
A tzw. zielona kawa? To jest podobno dobre na odchudzanie. Czy to w ogóle jest ta sama roślina co zwykła kawa?

renaata
Wysłany: 16:01 (22.04)
Chyba różni się tylko sposobem palenia. Ale to właśnie może mieć znaczący wpływ na czynne składniki.

sara21
Wysłany: 12:12 (23.04)
zielona chyba wcale nie jest palona, ale podobno nie jest zbyt smaczna

Nastka
Wysłany: 16:34 (02.05)
Rzecz gustu. Mi tam smakowała :)

renaata
Wysłany: 14:07 (05.05)
A czy to prawda, że kawa z mlekiem mniej podnosi ciśnienie? Trochę nie rozumiem, jak to miałoby działać...

Nastka
Wysłany: 00:04 (06.05)
Musi podnosić. Właśnie nie mogę po niej zasnąć ;)

jovka
Wysłany: 22:36 (28.06)
Kupiłam zieloną kawę. Jest to mieszanka z cykorią, więc smakuje jak kawa zbożowa. To znaczy prawie nie ma smaku :(

freddy
Wysłany: 21:15 (30.06)
podobnie jak te wszystkiie odchudzające, chcialem sobie dopić kawkę po siostrze.... nigdy więcej:P

friko
Wysłany: 07:33 (02.07)
jestem tradycjonalistą i zwyczajnej gorzkiej 'małej czarnej' (ew. białej) nie zamienię na nic innego! ;)

diabetyczka
Wysłany: 17:58 (06.07)
a co do wpływu na zdrowie- mrożona z lodami i bita śmietaną w upalny dzień jest zbawieniem dla duszy:)

aneczka
Wysłany: 12:00 (19.07)
Niektórym czarna kawa służy :) Jednak znacznie zdrowsza jest kawa z napojem sojowym niż z mlekiem krowim. Natomiast dla osób ciśnieniowych i dla tych co źle reagują na czarną kawę, polecam zbożówkę z napojem sojowym :) Dla miłośników słodyczy z sojowym waniliowym. Szczególnie polecam nasze Alpro soya :)

renaata
Wysłany: 13:03 (22.12)
Mój żołądek ostatnio poinformował mnie, że 6 kaw dziennie to nieco za dużo ;)

sara21
Wysłany: 12:30 (27.12)
mój żołądek ma dość po trzech;)

cicik
Wysłany: 10:27 (01.05)
6 kaw dziennie to chyba lekka przesada, rzadko który żołądek to wytrzyma

maniek
Wysłany: 10:28 (01.05)
może warto od czasu do czasu przeżuci się na Latte

inka83
Wysłany: 10:10 (08.05)
Ja staram się pić jedną kawę dziennie, tak na pobudzenie. Bo co za dużo to nie zdrowo :)

franky
Wysłany: 11:24 (08.05)
Oj tak, wszystko jest dla ludzi tylko trzeba znać umiar. Bo w końcu, kawa zawiera kofeinę która może uzależniać tak jak nikotyna.

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone