Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Nietypowe diety

Kategoria: Zdrowie » Dietetyka
Autor Wypowiedź

renaata
Wysłany: 14:18 (24.03)
Jakie macie zdania na temat takich nietypowych diet, jak dieta optymalna czy niskoglikemiczna (polega na jedzeniu pokarmów o niskim indeksie glikemicznym)?

diabetyczka
Wysłany: 09:31 (25.03)
myślę, ze mogą byc skuteczne, ale nie zmieniaja nawyków zywieniowych i po zaprzestaniu stosowania diety latwo o efekt jo-jo

renaata
Wysłany: 12:29 (12.04)
Widziałam nawet całkiem dobre efekty takich diet w postaci odchudzenia. Tylko nie jestem pewna jak np. dieta optymalna wpływa choćby na poziom cholesterolu we krwi. Skoro je się takie ilości tłuszczu...

Nastka
Wysłany: 23:43 (09.05)
A co sądzicie o dietach dopasowanych do grupy krwi?

fredka
Wysłany: 11:34 (17.07)
nie jestem przekona do żadnych diet, każda ma jakieś skutki uboczne. :-(

paprotka
Wysłany: 10:52 (08.08)
Ja tak samo uważam... Najlepszym sposobem jest racjonalnie się odżywiać, nie jeść tłustych dań, zwłaszcza po godzinie 18 i do tego należy dołożyć ćwiczenia i można rzucić parę kilo :)
I nie rezygnować z takiego zdrowego stylu życia :)

inka83
Wysłany: 09:36 (28.08)
A którą dietę najlepiej stosować? Macie jakiś swoich faworytów?

matea
Wysłany: 15:39 (02.02)
Mi stosowanie diet nigdy nie wychodziło. Zawsze chodziłam głodna, a co za tym idzie wściekła i zmęczona, a jak już spasowałam to rzucałam się na jedzenie. Lepszy jest ruch na świeżym powietrzu, rezygnacja z kolacji i słodyczy.

abcfg
Wysłany: 08:05 (05.02)
ja rezygnowałam ze słodyczy i kolacji i przyniosło efekty.. :)

kamila
Wysłany: 20:13 (09.02)
Kolacja do 18, bądź w niektórych przypadkach najpóźniej 3godz. przed pójściem spać. Mniejsze porcje i częstsze posiłki. Brak słodyczy i słonych przekąsek, picie wody mineralnej i dużo ruchu. Zastąpi niejedną z diet:)

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone