Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

wiosenne głodówki

Kategoria: Zdrowie » Dietetyka
Autor Wypowiedź

renaata
Wysłany: 15:50 (04.03)
Podobno najlepiej głodówki stosować wczesna wiosną. Macie może jakieś doświadczenia w takich terapiach ?

kasia_85
Wysłany: 17:36 (05.03)
Zawsze sceptycznie podchodziłam do takich całkowitych głodówek. Chociaż faktycznie, przy zwykłym odchudzaniu znacznie łatwiej jest mi zrzucić kilka kilogramów na wiosnę, niż np. jesienią.

mamuska
Wysłany: 14:04 (06.03)
czytałam, że zdrowo jest od czasu do czasu przez jeden dzień pić tylko świeżo wyciśnięte soki owocowe i warzywne. Podobno to świetnie oczyszcza organizm.

Nastka
Wysłany: 17:51 (07.03)
Kiedyś próbowałam takiej ścisłej głodówki tylko na wodzie mineralnej. Nie dałam rady długo - bolała mnie głowa i nawet po krótkim wysiłku czułam, że drżą mi ręce i jestem strasznie słaba :(

magik
Wysłany: 13:48 (12.03)
pewnie miałaś za niski poziom cukru we krwi.

Nastka
Wysłany: 13:25 (14.03)
Możliwe. W każdym razie od tamtej pory nie jestem przekonana do takich zupełnych głodówek.

akli178
Wysłany: 14:57 (29.12)
w piękną wiosenną pogodę nikomu się nie chce jeść więc to jest najlepszy moment na to, aby zgubić zimowe kalorie :)

kamila
Wysłany: 23:13 (31.12)
Głodówki nie polecam, bo może skutkować efektem jojo. Za to wiosna i lato sprzyjają zrzuceniu zbędnych kilogramów. Ograniczamy wtedy tłuszcze, jemy więcej dostępnych w tych porach roku warzyw i owoców. To w połączeniu z regularną aktywnością fizyczną może skutkować utratą wagi. Osobiście polecam mniejsze i częstsze posiłki odpowiednio zbilansowane.

akli178
Wysłany: 12:45 (01.01)
tak,ale co zrobić np teraz kiedy po świętach wszyscy odczuwamy efekty pyszności ze stołu?? nie ma pięknej wiosny aby zgubić kilogramowy... :(

zolza
Wysłany: 20:52 (02.01)
polecam artykuł http://www.tel-med.pl/pl/article/1/artykuly-medyczne/473/sposoby-na-swiateczne-przejedzenie

akli178
Wysłany: 08:32 (09.02)
tylko,że w artykule nie będzie napisane jak zgubić kilosy.. :(

iwi
Wysłany: 07:52 (13.02)
Moje głodówki zawsze kończyły się klapą. Nikomu nie polecam. Polecam również nie obżeranie się podczas świąt tylko jedzenie z głową :).

hijkl
Wysłany: 08:05 (26.02)
A ja polecam jedzenie bardzo lekkich i częstych posiłków, ja w ten sposób w rok zgubiłam ponad 10 kg :)

aleksi
Wysłany: 08:20 (02.03)
Zbliża się wiosna, coraz świeższe owoce i warzywka, sałatki będą idealne na wypełnienie żołądka :). Oczywiście pamiętajmy, żeby nie dodawać do nich wysokokalorycznych majonezów i sosów ;).

abcfg
Wysłany: 08:47 (03.03)
Aaaaaa WIOSNA!!! kocham ten stan <3

fredka
Wysłany: 20:22 (03.03)
już nie mogę się doczekać warzywek z własnego ogródka:)

marlena905
Wysłany: 19:51 (05.03)
Słoneczko zaświeciło i od razu ludzie zaczęli się uśmiechać:) Owoce i warzywa bardzo mile widziane:) Wystarczy już w marketach bezsmakowych i nafaszerowanych chemią pomidorów i ogórków!!!

hijkl
Wysłany: 12:20 (08.03)
Aż żyć się chce, jak taka pogoda jest :D A propo żywności modyfikowanej, to ostatnio kupiłam sobie truskawki, masakra jakaś, tylko pięknie wyglądały :)

ania951
Wysłany: 16:20 (09.03)
Wiosna, cieplejszy wieje wiatr wiosna!!!! :D

abcfg
Wysłany: 19:27 (14.03)
Aaaa tak, jest Ania951 :D

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone