Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

jak nie przytyć :)

Kategoria: Zdrowie » Dietetyka
Autor Wypowiedź

renaata
Wysłany: 14:57 (17.12)
... w nadchodzące Święta? :) Macie jakieś swoje metody, bardziej dietetyczne wersje tradycyjnych dań itp.?

30latek
Wysłany: 07:34 (18.12)
Po co się umartwiać na święta. Nie ma co kombinować z dietetycznymi daniami. Najważniejsze żeby nie zaszkodzić sobie na żołądek a spalanie tłuszczyku idealnie nadaje się na postanowienia noworoczne ;)

krysia78
Wysłany: 10:18 (19.12)
Może i 30latek ma racje, ale jak się potem zmieścić w sylwestrową kreacje?? Ja proponuje nie jeść wszystkiego od razu i robić przerwy w jedzeniu. Albo polecam herbatki wspomagające trawienie :)

jovka
Wysłany: 13:00 (21.12)
Zawsze myślałam, że karp to dość tłusta ryba, ale chyba nie wypada najgorzej na tle innych - właśnie sobie to przeliczyłam kalkulatorem: http://www.tel-med.pl/pl/page/6/kalkulatory . Gorzej ze słodyczami... :) Ja staram się nie łączyć tłustych potraw z węglowodanami. Można też dodatkowo bez problemu ograniczyć albo nawet wykluczyć cukier np. z przepisu na ciasto, czy kompot z suszonych owoców.

grzegorz79
Wysłany: 15:04 (23.12)
Ciasto bez cukru?... Na Święta?... To prawie jak choinka bez igieł ... ;)

hankaaa
Wysłany: 10:18 (26.12)
Ciekawe jak tam wasze brzuszki? :) W moim przypadku najbardziej zbawienny jest kompot z suszonych owoców, to co jovka wyklucza. Ale dzięki niemu przyspiesza się metabolizm i czuje się lekko.

bas_ka
Wysłany: 20:09 (26.12)
a ja wypijam duuużo wody. Czuje się caly czas nasycona i dzieki temu mniej jem.

jovka
Wysłany: 07:44 (30.12)
hankaaa - ja tylko wykluczam cukier z kompotu :D nie sam kompot. Po prostu bez słodzenia wydaje mi się tak samo smaczny, jak z resztą wiele innych potraw, które moim zdaniem mogą być ok bez dosładzania.

Nastka
Wysłany: 10:54 (18.03)
Nadchodzi wiosna, więc czas zgubić zbędne kilogramy. Znacie jakieś skuteczne, w miarę rozsądne diety?

diabetyczka
Wysłany: 09:45 (25.03)
więcej ruchu w pierwszych promieniach słońca:)

renaata
Wysłany: 17:39 (04.04)
W ogóle Święta są pod tym względem straszne. Mam wrażenie, że gdzie się nie udam w odwiedziny, tam mnie atakują kolejnymi świątecznymi potrawami ;)

ninka
Wysłany: 11:31 (13.05)
Ja mam na to jeden sposob! Nakladam sobie naprawde niewielkie porcje kazdej z potraw i nie musze sie martwic, ze kogos urazilam, bo nie sprobowalam piatego rodzaju sledzika. A po obiedzie i kawie z ciastem wychodze na dlugi spacer! Dziala w kazde swieta! ;)

diabetyczka
Wysłany: 18:00 (13.05)
spacer- jak najbardziej popieram, ale gospodarze nie raz chcąc pokazać "bogaty" stół dają wielkie porcje serniczka, ogromne kotlety, nie wypada też zjeść pół kiełbasy.

fit82
Wysłany: 13:21 (22.06)
szczęście, że mi nikt nie nakłada mięsa na talerz...
a co do spalania kalorii- jak już ninka napisała, preferuję spacer, albo zabawę z dzieciakami z rodziny ;)

magik
Wysłany: 19:45 (22.06)
hehe, moja dziewczyna zawsze narzekała, że "teściowa" daje jej większe porcje niż mnie czy ojcu:)

friko
Wysłany: 14:24 (24.06)
standardowa sytuacja! dziewczyny moich braci też są zawsze 'tuczone' na rodzinnych obiadkach...

renaata
Wysłany: 16:38 (10.07)
Najbardziej mnie dobija ta zasada, według której "trzeba zjeść żeby się nie zmarnowało." A może tak lepiej zacząć robić tego jedzenia mniej, żeby się nie marnowało??? :/

ninka
Wysłany: 11:49 (11.07)
ojjj- zgadzam się zupełnie! ale to przecież taka 'polska gościnność'- stoły mają się uginać, a goście po obiedzie nie mogą podnieść się z krzeseł... żenada...

jovka
Wysłany: 15:58 (17.07)
Szczęśliwie pogoda jest taka, że łatwiej zrzucić teraz zbędne kilogramy ;)

magik
Wysłany: 09:54 (19.07)
no nie wiem, w upały nie chce się ruszać, a lody są kaloryczne...

poprzednia strona [1]  2 następna strona
Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone