Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

jak przytyć

Kategoria: Zdrowie » Dietetyka
Autor Wypowiedź

freddy
Wysłany: 15:31 (06.11)
tak jak w temacie- co i jak jeść by trochę przybrać na wadze?

bas_ka
Wysłany: 13:21 (07.11)
podstawowym budulcem jest białko, więc staraj sie jeść trochę więcej produktów, które go zawierają.

tomasz76
Wysłany: 13:19 (25.11)
Kolega, który regularnie biega na siłownię je jakieś odżywki białkowe, poza tym w jego posiłkach jest sporo ryb i drobiu. Przynajmniej więcej niż w moich. :) A co ćwiczysz żeby przybrać masę?

hankaaa
Wysłany: 07:32 (08.12)
Moja przyjaciółka przez całe życie miała problem z przytyciem, szukała konkretnej diety która by jej pomogła ale większość rad sprowadzała się do tego że namawiano ja do jedzenia więcej snickersów. Do tego jest wegetarianką więc główne źródło białka odpada, więc co jej doradzić?

ciekawska
Wysłany: 10:41 (11.12)
Może makarony? Potrawy z niego są smaczne i do tego pożywne. Moje ulubione dania wegetariańskie :)

agusia
Wysłany: 10:52 (11.12)
należy jeść przede wszystkim regularnie, to jest podstawa racjonalnego odżywiania

darek88
Wysłany: 07:39 (15.12)
Teraz pytanie czy ktoś chce zwiększyć ilość tkanki tłuszczowej czy chce zwiększyć masę mięśniową? Przy pierwszym przypadku można się śmiało obiadać. Natomiast w drugim przypadku zgadzam sie z większością - regularne posiłki, wysiłek fizyczny - zależny od tego jaką figurę chce się osiągnąć.

diabetyczka
Wysłany: 10:34 (18.12)
i zgadzam się z bas_ka- dużo potraw bogatych w białko.

Madzia_P
Wysłany: 11:08 (19.02)
jeżeli jest to problem związany z osobami które maja słaby apetyt a chcą przybrać na wadze, są rożnego rodzaju preparaty (ja widziałam w formie syropu) które pobudzają łaknienie

lolin
Wysłany: 13:44 (20.12)
makarony, biale pieczywo, weglowodany-generalnie trzeba jesc wszytsko to czego nie moga jesc osoby na diecie. Mozna zakupic tez specyficzne odzywki, ktore albo pomagaja przybrac na masie, albo w miesniach-co jednoczesnie niesie za soba dodatkowe kg

hijkl
Wysłany: 19:13 (14.02)
Trzeba jeść wszystko czego nie może jeść osoba na diecie.. :D Fajnie powiedziane, tylko, że osoby nie będące na diecie jedzą wszystko :D

hijkl
Wysłany: 09:30 (16.02)
dzisiaj jest najlepsza okazja!! TŁUSTY CZWARTEK ;D

aleksi
Wysłany: 12:37 (16.03)
Myślę, że dietetyk też udzieli rad jak przytyć a przy okazji sobie nie zaszkodzić, więc może warto się do niego wybrać.

marioluuu
Wysłany: 13:16 (14.05)
Najlepszym rozwiązaniem będzie odżywianie się w Mc Donaldzie. Tam zawsze jedzenie jest tłuste i kaloryczne.

fredka
Wysłany: 09:30 (15.05)
Mc Donald to jest jakieś rozwiązanie, ale nie na dłuższa metę :-/

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone