Szukana fraza:Kategoria:
Specjalizacja:
Województwo:
Miasto:
Dzielnica:
 Umowa z NFZ

Mamy maj, mamy alergie...
01 maj 2012
Słoneczne miesiące to trudny czas dla alergików. Gdy wszystko wokół zieleni się i kwitnie, oni kichają, mają katar i zaczerwienione spojówki. Choroby wywołane przez alergeny, stały się bardzo częstym zjawiskiem w ciągu ostatniego półwiecza....

Logowanie
Dla pacjentów
Ciąża
Dziecko
Dla lekarzy
Do pobrania
Newsletter
Jeśli chcesz otrzymywać informacje
o nowościach w serwisie dodaj swój
adres e-mail:
Zapisując się do Newslettera
akceptujesz jego Regulamin

Forum

Jak poprawić działanie układu trawiennego?

Kategoria: Zdrowie » Dietetyka
Autor Wypowiedź

Madzia_P
Wysłany: 07:35 (27.10)
Mam taki problem z od rana nie chce mi się jeść. Potrafię nic nie zjeść aż do 13.00. Wiem że źle robię i odczuwam tego skutki codziennym bólem brzucha. Ale naprawdę nic nie mogę przełknąć od rana. Doradźcie co mam zrobić żeby było lepiej..

gosia
Wysłany: 07:41 (27.10)
Widzę że masz ten problem który mnie męczył przez długi czas dopóki koleżanka nie doradziła mi żeby zawsze rano jeść coś małego np jogurt. Nie mam być to pełne śniadanie ale mały kęs czegokolwiek aby rozbudzić układ trawienny. Jak dla mnie najlepszy jest jogurt pitny bo nic nie trzeba przeżuwać! ;) Po godzinie, dwóch mogę spokojnie zjeść już normalne śniadanie i nie narzekam już na mdłości i bóle brzucha.

30latek
Wysłany: 11:14 (27.10)
śniadanie jest w końcu najwazniejszym posiłkiem w ciągu dnia, głównie też dlatego, jak wspomina gosia żeby rozbudzić organizam. Ja proponuje małą miseczkę płatków śniadaniowych z mlekiem albo z jogurtem :)

ciekawska
Wysłany: 12:26 (27.10)
Musisz tez nauczyć organizm spożywania regularnych posiłków to wtedy nie będzie problemu z brzuchem. Będziesz głodna zawsze o tej samej godzinie ;)

mamuska
Wysłany: 18:01 (28.10)
spróbuj też od rana wypić sok przecierowy typu "Kubuś". Zawsze daję go dzieciakom, kiedy zaśpia do szkoły i nie mają czasu na śniadanie.

bartosz
Wysłany: 12:17 (01.11)
Jeżeli nie będziesz jeść przed południem działanie układu pokarmowego przesunie się na późniejszą godzinę. Nie piszesz jak odżywiasz się później, ale jeżeli zjesz wieczorem lub krótko przed spaniem, nie zdążysz tego strawić. To może powodować odkładnie się złogów w jelitach i oczywiście gromadzenie się tkanki tłuszczowej.

hankaaa
Wysłany: 12:18 (15.11)
Dobra rada dla obżartuchów, którzy maja problemy z zaparciami albo wzdęciami - można masować brzuch, okrężnymi ruchami, przesuwając się od górnej części brzucha do dolnej, ale przy tym trzeba poczuć czy lepiej masować w lewo czy w prawo.

fredka
Wysłany: 14:59 (21.09)
ja mam podobny problem, bo rano tez nie mam na nic apetytu, ale przyzwyczaiłam organizm do porannej kawy i do godziny 11-12 mam spokój, a potem mogę normalnie zjeść śniadanie.

basia
Wysłany: 21:14 (03.02)
Śniadanie jest dla mnie najważniejsze, gdy zjem obfite śniadanie to nie dojadam w ciągu dnia i wieczorem. Aby poprawić działanie układu trawiennego polecam regularne i częstsze posiłki.

Oferujemy informację medyczną na terenie miast: Poznań, Szczecin, Zielona Góra, Gdańsk. Nasi specjaliści: psycholog, stomatolog, ortopeda, okulista, ginekolog, dermatolog, ortodonta. Przeczytasz wiadomości na tematy: rehabilitacja, usg, implanty. Znajdziesz u nas także apteki oraz forum medyczne.
  © Wszystkie prawa zastrzeżone